ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Foto/Polițiștii insotiti de mascați au descins in cluburi din Fălticeni, Dolhasca și Preutești

SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE APROAPE 20.000 LEI APLICATE ÎN CADRUL ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE ÎN CLUBURILE DIN ZONA FĂLTICENI. În contextul minivacanței de 01 MAI, în noaptea de 29/30.04.2023 (între orele 23:00 – 04:00) polițiștii Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite în municipiul Fălticeni, orașul Dolhasca dar și în zona rurală arondată, pe linia prevenirii infracționalității stradale și a faptelor antisociale în proximitatea cluburilor, barurilor și discotecilor.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava, fiind angrenați în sprijin și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni și S.P.R. 12 Preutești, 2 grupe luptători S.A.S, jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava, polițiști rutieri.

În vederea acoperirii tuturor zonelor vizate pentru control, lucrătorii au fost repartizați în 7 echipe de lucru.

Cu prilejul controalelor efectuate în incinta și în zona adiacentă cluburilor de pe raza mun. Fălticeni, precum și la discoteca ”Disco Galaxy” din com. Preutești și a societății PERLA ROMÂNIEI S.R.L. din orașul Dolhasca, au fost constatate următoarele:

  • persoane legitimate: 103
  • controale corporale efectuate: 15
  • persoane avertizate verbal: 16
  • agenți economici verificați: 13
  • sancțiuni contravenționale aplicate: 16, în valoare totală de 19.020 lei: la Legea 61/1991: 1, în

valoare de 6000 lei; la O.U.G. 195/2002: 13, în valoare de 8020 lei; alte acte normative: la Legea 333/2003:1, avertisment, alte acte normative: La H.G. 301/2012:1, în valoare de 5000 lei

  • Auto controlate: 64
  • auto testați : 24
  • Permise de conducere reținute:3
  • Certificate de înmatriculare reținute:2

De asemenea în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări de specialitate pe linia Legii nr. 333/2003 și H.G. 301/2012 la 2 agenți economici, fiind verificați și 6 agenți de pază, pentru aspectele constatate s-a dispus măsura legală de sancționare a unui administrator în incinta societății acestuia desfășurându-se activități de jocuri de noroc fără a fi respectate condițiile impuse de lege, totodată, din zona adiacentă clubului Disco Galaxy Preutești, o persoana recalcitrantă a fost extrasă, condusă la sediul SPR 12 Preutești unde a fost sancționată pentru încălcările aduse Legii 61/1991 cu amenda contravențională în valoare de 6000 lei.

 

Ce spune purtătorul de cuvant al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu:

,, Au fost efectuate verificări și

controale în incinta și în zona adiacentă cluburilor de pe raza mun. Fălticeni, precum și la o discotecă din com. Preutești și la o societate comercială cu profil disco-bar din orașul Dolhasca.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 103 persoane, fiind efectuate 15 controale corporale asupra unor persoane cu comportament suspect.

Au fost controlați 13 agenți economici și au fost avertizate 16 persoane cu privire la normele de conduită socială.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.020 lei, pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice dar și pentru abateri rutiere.

Au fost controlate 64 de autoturisme identificate în zona cluburilor și au fost testați cu apar

atele etilotest și drugtest 24 de șoferi. Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări de specialitate pe linia Legii nr. 333/2003 și H.G. 301/2012 la 2 agenți economici, fiind verificați și 6 agenți de pază.

Pentru deficiențele constatate s-a dispus măsura legală de sancționare a unui administrator în incinta societății acestuia desfășurându-se activități de jocuri de noroc fără a fi respectate condițiile impuse de lege.

Totodată, din zona adiacentă unui club din localitatea Preutești, o persoana recalcitrantă a fost extrasă, condusă la sediul SPR 12 Preutești unde a fost sancționată pentru încălcările aduse Legii 61/1991 cu amenda contravențională în valoare de 6000 lei.

Polițiștii reamintesc că siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

Totodată, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor,, .