ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Foto/Piața din Vicovu de Sus se va moderniza. Comercianții de etnie roma din Buzău ocupa abuziv suprafețe mari. Primarul Vasile Iliuț: Se va construi o nouă hală pentru carne și lapte la standarde moderne

Piața orașului din Vicovu de Sus, locația cea mai căutată la sfârși de săptămână de comercianții din județ și din țară.  Primăria a început modernizarea însă comercianții din Buzău și Botoșani odată scăpați din ochi de administratorul pieței vor să facă legea. Poliția a fost chemată să intervină  atunci când clanurile au încercat să ocupe mai toată zona. Liviu, responsabilul desemnat de Primărie este deocamdată salvarea comercianților de bună credință însă este prea puțin. Poliția din Vicovu de Sus ar trebui să facă controale dese în incinta acestei piețe și să verifice comercianții.

Piața din Vicovu de Sus se va moderniza. Primarul orașului Vasile Iliuț anunță că se va contrui o nouă hală pentru carne și lapte la standarde moderne. Vechiul imobil a fost demolat, fiind o clădire infectă și neadecvată condițiilor de avizare  ale DSP și DSV.

Cunoscută drept una dintre cele mai mari piețe comerciale din județ, aceasta este supusă unui proiect de modernizare care se află pe ordinea de zi a Primăriei Vicovu de Sus. Aici vin de vineri după-amiază până sâmbătă la orele amiezii comercianți din județ dar și din țară. Tot aici vin și români de dincolo de frontieră și vând tot felul de produse.

Puțini sunt însă producătorii care ajung să își vândă produsele din grădini și se întâmplă ca aceștia să nu aibă loc în detrimentul unor comercianți catre vin în număr mare să vândă tot felul de mărfuri.

Comercianții cu rufe din Botoșani  ocupă un spațiu uriaș 

Comercianții cu rufe din județul Botoșani ocupă un spațiu uriaș. DSP nu își face simțită prezența în astfel de locuri iar numărul mărfurilor second-hand este imens. Ce este drept, sunt și lucruri care sunt de calitate însă acesta este mult mai mic față de ce oferă . Localnicii dar și persoane din imprejurimi caută în maldărele de haine  vechi ceva care să le placă și să le fie de trebuință.

,,Un studiu a arătat faptul că, în anul 2022, 56% din români au cumpărat haine second-hand. 62% dintre ei au motivat acest lucru prin încercarea de a face economie. Pe lângă aceștia, 13% au declarat că sunt iubitori de haine vintage. 10% sunt de părere că în magazinele cu haine la mâna a doua se regăsesc articole vestimentare unicate. Numai 6% au spus că motivul pentru care achiziționează din magazine second hand este protejarea mediului,, arata infofinanciar.ro.

 

 Comercianții de etnie romă din Buzău vor spațiu cât mai mare și au ajuns până acolo încât au smuls corturile unor comercianți locali

 

Comercianții de etnie roma din Buzău se cred un fel de indivizi care ar putea face ei legea in Piața Centrală din Vicovu de Sus. Ei vin de vineri si ocupă un spațiu cât mai mare și chiar au ajuns până acolo încât ar fi vrut ca ei să facă legea . Întruna din zile au și smuls corturile unor comercianți din județ și au vrut să ocupe abuziv suprafețe cât mai mari.

Primarul orașului, Vasile Iliuț susține că prioritate vor avea comercianții și producătorii locali și din județ iar apoi vor fi cei din alte județe. ,, Am fost în situația în care pur și simplu ne-am trezit scoși din perimetrul unde ne-am amplasat de comercianții de etnie romă. Ocupă suprafețe mari pentru toate rubedeniile lor. Vin cu mărfuri cumpărate . Nu sunt producători. Și am cerut ajutorul domnului Liviu, persoana care este responsabilă cu piața din partea Primăriei și a făcut cât de cât ordine. Ne vom adresa și primarului. A fost zi în care am cerut și ajutorul poliției . Poliția ar trebui să facă contraole in piață și să vadă ce produse se vând și dacă sunt acte,, ne spune o  localnică.

Toaletă modernă racordată la apă și canalizare.

Primarul Vasile Iliuț a promis în campanie electorală că va ridica în Piață orașului o toaletă modernă. Promisiunea a fost respectată. Invetitia a fost finalizată. Toaleta este modernă, fiind racordată la apă și canalizare. O persoane a fost desemnată să se ocupe de curățenie. Ce este drept,  comercianții ar trebui să aibă grijă ca ordinea și curățenia să fie menținută. Dar așa cum este de așteptat, dacă lipsește femeia de serviciu o oră, toaleta devine un loc infect. Jenant .Mai mult, comercianții din Buzău dar și din alte județe veniți la piață își spală copii la robinetele amplasate în exteriorul imobilului.

Un ucrainean-etnic român vinde tot felul de lucruri ,,aduse,, din Germania

Un tinerel de dincolo de frontieră care vorbește românește este unul din zecile de comercinați din Piața din Vicovu de Sus. Cu ochelari de ochi, tinerelul explică unei femei care ar fi vrut sa cumpere un scaun de birou de culoare albă că ar putea aduce abia peste trei săptămâni aceasta nunață și că deocamdată se poate mulțumi cu unul de culoare neagră.

,, Eu trec in Ucraina și mă întorc dar acesta este mobilier din Germania. Cred că peste vreo trei săptămâni când vin din Germania vă aduc scaun de culoare albă,, spune românașul de peste frontiera.

Omul pare obișnuit cu vânzările și se pare că trece frontiera destul de ușor dacă este un comerciant săptămânal în Piața din Vicovu de Sus. Asta dacă nu cumva este fugit din țara vecină și stă prin România. Omul vinde obiecte noi. Prețurile sunt fixe așa că nu e loc de negociere. De altfel, în piață mai sunt comercianți din Ucraina cu tot felul de mărfuri.