RELIGIEULTIMA ORĂ

Foto/Manăstirea Acoperământul Maicii Domnului Siminicea – Adâncata, vizitata de un grup de pelerini din Bucuresti

Manăstirea ,,Acoperământul Maicii Domnului,,  Siminicea – Adâncata, a fost vizitata astazi  de un grup de pelerini din Bucuresti.  Situata intr-un colt mirific al naturii,inconjurata de padure, manastirea se ridica usor. Aici ar urma sa se sfinteasca locul unei biserici impunatoare.

Staretul complexului moahal, protosinghelul Grigorie Calin i-a primit cu bucurie, a rosttit rugaciuni si le-a daruit mir si un borcanel de miere de albine.

,, Astazi, am avut bucuria de a primi pentru câteva clipe in grup de pelerini din București ! După primirea pelerinilor în biserică, unde ne-am rugat împreună citind rugăciuni de dezlegare și de călătorie, credincioșii au primit și o gustare. Ca binecuvântare din partea mănăstirii au primit un mir și un borcănel de miere de albine ! Este primul grup de pelerini care ne calcă pragul mănăstirii, singurul grup care ne-a vizitat și anul trecut pe cand mănăstirea noastră era in plină renovare ! Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze pe toți închinătorii și binefăcătorii sfintelor lui Dumnezeu biserici și mănăstiri !,, arata staretul manastirii.

Pelerinii au fost incantati de modul in care au fost primiti si au spus ca vor reveni cu drag. ,, E o manastire la inceput. Inca e mult de construit dar ne bucuram ca am ajuns aici pentru ca primirea e mult mai frumoasa decat la o manstire bogata,, spune o bucuresteanca.

Lumanarar nou

De  sarbatoarea  Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena, la Manastirea Adoperamantul Maicii Domnului a fost  sfințit noul Lumânărar având ocrotitori chiar pe Sfinții Sărbătoriți!

Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului este un răspuns la continuarea vieții monahale, aici, în comuna Siminicea – aproape de satul Fetești – Adâncata.
Vechea denumire a mănăstirii este ,,Schitul Grigorești “, schit de călugări ce a aparținut de Mănăstirea Dragomirna încă de pe la anul 1800. Acest schit se poate vedea și astăzi, transformat în biserică și cimitir de parohie.
Locul de amplasare al Mănăstirii a făcut obiectul unor cercetări arheologice, unde s-au descoperit nuanțe de la Cucuteni, dar și alte importante vestigii precum case din pământ (bordei) datând de la acea vreme. Nu se știe din ce motive schitul a fost părăsit.

În anul 1998 – 2000, la Mănăstirea Siminicea (vechea Adâncata) s-a așezat maica Marina Coliba, care, după ce a obținut un teren de circa 3 hectare de pământ de la Primăria Siminicea, pământ ce trece sub directa coordonare a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuțiilor, a inceput construcția bisericii, a clopotniței și a două clădiri pentru locuit.

În prezent, din încredințarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în ședința de lucru din 31 Martie 2021, s-a hotărât transformarea Mănăstirii Siminicea din Mânăstire de maici în Mânăstire de călugări, numindu-l pe Protosinghelul Grigorie Călin – de metanie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei – drept Stareț al acestei Sfinte Mănăstiri.
Mică obște de la Mănăstirea Sihăstria Putnei venită aici are menirea de a reînvia viața monahicească din această zonă. Până la 18 Aprilie 2021, când are loc deschiderea oficială a Mănăstirii și instalarea noii obști, nu s-a slujit în biserica nou zidită niciodată Sfânta Liturghie.
Din data de 18 Aprilie 2021, zilnic, se săvârșesc Sfintele slujbe după rânduiala mănăstirească.