ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Foto/Mamicile cu copii din Ucraina, revin acasa : Popor bun. Multumesc!

Zi plina pentru vamesii si politistii de frontiera din Siret. Mamicile cu copii continua sa revina in tara natala.  Pe jos sau in masini, se intorc la casele lor. Parca nu le mai trebuie nici apa sii nici macar ceva dulce, se grabesc spre frontiera Siret. Din regiuni apropiate frontierei cu Romania, din Kiev, Lvov sau Cercase, ucrainencele erau grabite spre frontiera care le duce drumul spre casa.  Fiecare dintre ele au lasat pe cineva drag acolo si asteapta cu nerabdare sa ajunga. ,, E liniste si speram sa se termine razboiul!,, spune o ucraineanca care se intoarc

Pompierii militari sar in ajutor sa le ajute.

,, Luati o sticla de apa,, spune o maica de la Manastirea Voronet prezenta la cortul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Doua microbuze cu mamici si copii astepata la rand spre Ucraina in PCTF Siret. Se intorc din Italia. Unul dintre soferi este  din zona Cernauti. Spune ca e tata a 6 copii. Si ai lui sunt in microbuz. ,,Asteapta cu totii se se intoarca acasa. Tot timpul de cand am plecat au spun,, Vrem acasa,,!,, Nu ne trebuie nimic decat sa fim la casa noastra,, spune soferul.

Membrii Organizatiei Salvati Copii  prezenti in Vama Siret ii intampina cu jucarii, dulciuri, apa.  ,, Multumesc,, spune una dintre mamici dupa ce a luat sticla cu apa si o jucarie.

,, Nu vrem nimic, vrem acasa!,, spune  o alta ucrainence de etnie romana.  Curg si lacrimi pe ochii mamicilor care raman fara cuvinte. In Vama Siret sunt prezenti si angajati ai Sirectiei Protectiei Copilului din cadrul Consiliului Judetean Suceava care vin in sprijinul refugiatilor din Ucraina.

Si parca se pleaca spre Ucraina cu aceeasi pasi grabiti cu care se intra in Romania. Atunci au plecat de frica razboiului, acum se intorc acasa pentru ca dorinta lor este mult mai mare. Sunt cu totii nerabdatori

O alta ucraineanca care spune ca nu stie limba romana spune atat <Popor bun! Multumesc,, >.

In PCTF Siret, sambata autocare pline de ucraineni plecau spre Italia si Turcia.  Un grup de soferi turci care lucrau la Kiev se intorceau in tara natala. Ei au fost transportati la gara Burdujeni cu un microbuz al pompierilor militari.