GENERAL

Foto/Lansatoare de grenade, mitraliere, cartușe și grenade, găsite în mașina unui transcarpatian

Un locuitor de 40 de ani al raionului Teaciv (Teceu) din Ucraina este acuzatde furnizarea de arme în Transcarpatia. Au fost ridicate un lansator de grenade, o mitralieră, cartușe și grenade

Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale Transcarpatia, Ana Dan, a declarat că oamenii legii au percheziționat locuința suspectului şi au confiscat un lansator de grenade, o mitralieră, cartuşe şi două grenade.

„Agenții au stabilit că schema de import de arme în regiune a fost organizată de un locuitor de 40 de ani dintr-unul din satele din raionul Teaciv. Pentru a preveni răspândirea armelor în regiune, oamenii legii au organizat o percheziție a locuinței suspectului sancționată de judecată”, a spus purtătorul de cuvânt.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un lansator de grenade, o pușcă de asalt Kalașnikov, 296 de cartușe pentru arme automate și două grenade (RGD 5 și F-1).

Bărbatul a fost reținut în conformitate cu articolul 208 din Codul penal al Ucrainei și plasat într-un centru de detenție temporară. Poliția a deschis urmărire penală pentru depozitarea, transferul sau vânzarea de arme de foc, muniții, explozivi sau dispozitive explozive. Sancțiunea articolului prevede de la trei la șapte ani închisoare.