ECONOMIC

Foto/Isterie la toate benzinariile din judet

Sucevenii  au luat cu asalt, miercuri, toate benzinăriile din judet si inlcusiv, Suceava. Speriaţi de faptul că preţul combustibilului creşte continuu, şoferii au format cozi la toate staţiile de carburant din municipiu.

La staţia OMV, pe lanmga Lidlle, din Suceava pretul la motorina era de 8.23 in timp ce la statia din Plopeni pretul urcase deja la 9,5 lei. Sunt cozi uriase la  toate stattile PECO.  De teama preţurilor care cresc continuu, unii suceveni cumpărau carburant în cisterne. Aceeaşi situaţie era şi în restul benzinăriilor din municipiu.

Miercuri benzina standard era cea mai ieftină dintre toţi carburanţii la pompe, cu preţuri variind între 7,13 lei per litru la Rompetrol, 7,46 la Petrom şi 7,56 la OMV. Motorina standard avea un preţ per litru cu aproximativ 10 bani mai scump la toate benzinăriile.

La combustibilii premium, însă, creşterea a fost una şi mai şocantă. În ceea ce priveşte motorină premium, două staţii de carburant, Mol şi OMV au afişat, miercuri, preţuri peste 8 lei pe litru. La OMV preţul era de 8,15 lei, la MOL se ajunsese la 8,00 lei pe litru, în timp ce Rompetrol avea tariful de 7,54.

 

 

 

 

La benzină premium tarifele sunt şi mai mari. Astfel, 8,21 la OMV, 8,06 la MOL, 7,76 la Rompetrol.

Record pentru piaţa din România

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Pe mai multe reţele de socializare circulă informaţii potrivit cărora preţul carburantului va ajunge la 11 lei pe litru. Informaţiile sunt dezminţite, însă, de autorităţi.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.