ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Foto/Întârzieri în derularea lucrărilor la Centru Cultural din Vicovu de Sus. Compania Națională de Investiții bate pasul pe loc

Centrul Cultural din Vicovu de Sus ar fi trebuit să fie inaugurat la mijlocul lunii ianuarie a  acestui an. Nu a fost să fie așa. Compania Națională de Investiții s-a împotmolit. Lucrările se desfășoară în ritm delmelc. Mult a fost dar puțin a mai rămas. Valoarea investiției este de 6.705.950,70 Lei . Câțiva muncitori lucrau de zor la lucrările de interior ale obiectivului.  Investitița este derulată de către CNI așa că autoritatea locală nu are cum să se implice. Modul în care se desfășoară investitia nu este nici verificată de oamenii CNI pentru simplu motiv că nu are niciun instrument de control. Pur si simplu alocă banii si atât.

Normal ar fi fost ca acest centru să fie deja dat în folosință de luni bune.

Constructorul acestui obiectiv este SC SIGMA  APS CONSTRUCT SRL din Iași iar lucrările ar fi trebuit să dureze 22 de luni, darea în folosință fiind 15 ianuarie 2023. În mod normal, într-o aseemena investitie  primarul trebuie să știe exact cum va valoriza investiția la maxim. Şi cum va folosi fiecare bucată construită în interesul cetățenilor. Doar că investitia este a CNI si autoritatile locale nu pot lua decizii.

Directorul CNI, Manueala Pătrășcoiu, cea care își petrece destul de des  zilele libere în Bucovina ca să spunem mai direct la mănăstirile din Bucovina poate ar trebui să fie mult mai interesată la modul cum se derulează lucrările și cum se alocă banii. Dacă au fost întârzieri atunci cineva trebuie să își asume.