BREAKING NEWSINTERNAȚIONALTurismULTIMA ORĂ

Foto/Înconjurat de 7 dealuri si 7 fiorduri, Bergen este al doilea cel mai mare oras din Norvegia. Un român cântă la acordeon străzile din vestul țării

Norvegia este o ţară superbă, locul unde toate fenomenele naturale sunt mai intense. Cunoscut şi sub numele de “Poarta Fiordurilor”, Bergen este al doilea cel mai mare oraş al Norvegiei şi cel mai bun loc de acces spre fiordurile din partea de vest a acestei ţări spectaculoase. Metropola este renumită în întreaga lume pentru capodoperele sale naturale, oferind oportunităţi excelente de explorare a împrejurimilor.

 

Înconjurat de 7 dealuri si 7 fiorduri, Bergen este al doilea cel mai mare oras din Norvegia. A fost fondat acum 900 de ani si are radacini in epoca vikingilor.Bryggen este cel mai vechi cartier al orasului care a purtat un rol important in Imperiul Ligii Hanseatice. Vechile cladiri din lemn construite de-a lungul portului au fost introduse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1979.

 

Este cel mai inalt munte din Bergen si cel mai bun loc pentru a vedea o panorama a orasului. Pentru a ajunge in varf se pot face drumetii, se poate merge cu autobuzul sau cu telecabina.

În Bergen te poţi bucura de atmosfera oraşului într-un parc liniştit sau chiar într-o cafenea cochetă, te poţi plimba la nesfârşit printre edificiile multicolore sau poţi porni într-o aventură explorând împrejurimile metropolei. În oraş există mai multe muzee, locuri de unde poţi afla mai multe aspecte legate despre trecutul uimitor al acestui teritoriu unic. Emblematice sunt Muzeul de Artă din Bergen, dar şi Bryygen, cel mai vechi port al oraşului.

 

Foarte mult ies în evidenţă edificiile colorate din Bryygen, casele din lemn multicolore erau folosite în trecut ca şi locuri de comercializare a mărfurilor. O plimbare printre construcţiile din lemn este o experienţă unică, în port există şi o mulţime de restaurante şi terase, locuri care te fac să zăboveşti şi mai mult în această zonă plină de farmec.

Toare 
regiunile din Bergen au ceva aparte, aspecte care le fac unice şi care merită să fie vizitate de către toţi turiştii care trec graniţele acestui oraş minunat. Bergen este unul din cele mai frumoase oraşe ale Norvegiei, iar edificiile pitoreşti îl transformă într-o metropolă unică.

 

 

Picturile locale pot surprinde magia fiordurilor intr-un mod diferit fata de o fotografie. Frumusetea lor mistica se poate gasi surprinsa intr-un tablou suvenir care va fi pastrat mult timp.

Un român cântă la acordeon pe străzile orașului norvegian Bergen.  În peisajul urban al orașului  din vestul Norvegiei,  o prezență muzicală își face  simțită influența, transformând rutina zilnică într-o simfonie de sunete și emoții.

Bărbatul care cântă la acordeon pe străzi reprezintă o punte între culturi, îmbogățind viața comunității prin arta sa. Cu discreție și amabilitate, aduce zâmbete și momente de bucurie celor care îi traversează calea.

Povestea lui, peripețiile sale, zâmbetele sale reprezintă un exemplu pozitiv de coeziune socială. Chiar el povestește că i-au fost adresate aici gesturi și cuvinte amabile, precum și o mare ospitalitate.

Deci, vorbim despre o umanitate obișnuită, care însă devine o lecție de civilizație în vremuri de războaie și violențe la tot pasul.