Incep lucrările pentru extinderea Secției de Oncologie Suceava. Investitia va fi realizată de SC Antramicons Pojorâta, societate care a castigat licitatia.
,,Antramicons este o companie fondată pe principiul performanței. Acest criteriu, împreună cu un număr semnificativ de utilaje, cele mai recente software-uri de proiectare, o echipă puternică și plină de energie, ne ajută să oferim servicii de cea mai înaltă calitate,, se arata pe site-ul firmei din Pojorata.
Clădirea în care va funcţiona secţia Oncologie va fi construită în perimetrul Spitalului Vechi, între Biserica „Sfântul Nicolae” şi actuala secţie de oncologie.
Constructorul a făcut deja organizarea de șantier iar și trece la demararea lucrărilor.
În anul 2023 Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava urmează a beneficia de sume mari de bani de la bugetul județean, inclusiv pentru întocmirea proiectului tehnic și detalii de execuție pentru obiectivul „Acces rutier și pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Județean Suceava. Totuși, din cele 25,344 milioane de lei, cele mai mari alocări fiind pentru modernizarea, transformarea și extinderea secției de oncologie. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur explica la inceputul acestui an in contextul adoptării proiectului de buget pentru anul acesta că edificarea a ceea ce el a numit „spital de oncologie” (este de fapt un nou corp de clădire care să poată satisfice mai bine nevoile actualei secții de la spitalul vechi) ar fi un proiect foarte mare în domeniul sănătății.
„Aici e un proiect mare de 48 de milioane de lei. Este semnat contractul de execuție. Un proiect de 83 de paturi, un pavilion între actualul pavilion și bisericuța din curtea spitalului vechi. Aș dori cât mai repede să dăm drumul”, spunea Gheorghe Flutur. De altfel, o licitație a fost organizată deja și a fost semnat contractul, speranțele inițiale ale CJ Suceava și ale SJU – acesta fiind cel care a organizat și derulat licitația – fiind că se vor găsi fonduri europene.
Până să fie acestea accesate, finanțarea va fi asigurată de la bugetul județean. Deși suma estimată este de aproape nouă milioane de euro fără TVA, fondurile prevăzute în acest an au fost de echivalentul a circa cinci milioane de euro. Dar asta pentru că durata contractului de achiziție publică de lucrări este valabil pe 22 luni, calculat cu data emiterii ordinului de începere, din care primele patru vor fi destinate pentru realizarea proiectului tehnic și detaliilor de execuție.
La finalul celorlalte 18 luni pentru derularea lucrărilor în spatele actualei secții de oncologie va trebui să fie o clădire, lipită de actualul pavilion, și care să aibă cinci niveluri. Gheorghe Flutur arăta că proiectul prevede construcția mai multor categorii de spații. „Este mare nevoie în această zonă de oncologie. Acolo avem ambulatoriu propriu, avem spații de consultații, spații pentru cazare pentru aparținători și partea de paliative la oncologie care este, din păcate, atât de necesară”, a spus Gheorghe Flutur. Sunt lucruri care vor rezolva o parte dintre problemele acestei categorii de bolnavi.