RELIGIEULTIMA ORĂ

Foto/Hristos a Înviat! Mii de credincioși au venit să ia LUMINA ÎNVIERII la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Mii de credincioși au venit să ia Lumina Sfântă de la Mănăstirea Sihătria Putnei.  Creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului. Credincioșii au primit Lumina Învierii lui Iisus Hristos, conform tradiției, în toată țara. Este prima sărbătoare fără restricții după pandemie, astfel că oamenii au mers la biserici în număr mare. Preoții din toate bisericile din țară se roagă pentru pace, într-un nou context întunecat, de data aceasta de războiul din Ucraina. Pentru prima dată, Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim a fost trimisă din România și în Republica Moldova și Ucraina. 

La Mpnpstirea Sihătria Putnei la slujba de la miezul nopții a participat și PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscpiei și Rădăuților. Slujbele impresionante de la Mănăstirea Sihăstria Putnei atrag mii de pelerini la fiecare mare sărbătoare.

Credincioșii s-au rugat pentru sănătate, pace si linișe sufltească. După ce au primit Lumină sfântă, o parte dintre cei prezenți au rămas până la finalul slujbei, iar alții se îndreaptă spre casele lor. Conform tradițiilor, creștinii trebuie să facă semnul crucii la intrarea în casă și să intre cu lumânarea aprinsă în celelalte încăperi. În Bucovina este tradiția sfințirii coșului  special pentru masa de Paște.

Este cea mai importantă sărbătoare pentru întreaga creştinătate. În această noapte, lumina învinge întunericul, iubirea învinge moartea şi duşmănia, astăzi ne oprim pentru câteva ore, ne tragem sufletul şi ne îndreptăm către noi. Trăim momente care ne găsesc mai buni, mai liniştiţi, în mijlocul familiei, mai atenţi la semenii noştri. Milioane de români au venit la biserică pentru a primi vestea Învierii lui Iisus Hristos, pentru ca mai apoi să ia Lumina Sfântă şi să ducă vestea mai departe.

Sărbătoarea Paştelui este considerată a fi una a bucuriei date de vestea Învierii. O veste care, până la Înălţarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăseşte în salutul „Hristos a înviat!”, la care se

Histos a Inviat. A venit, a biruit moartea si a deschis portile Raiului! Bucurati-va de acest miracol, dar si de minunea de a ne avea unii pe ceilalti.

A venit momentul sa ne oprim pentru o clipa din goana pentru cele lumesti si sa ne ingrijim de suflet. Lumina lui Hristos, Lumina Invierii, a Renasterii, a Sperantei a ajuns in Moldova, Transilvania, Banat, Dobrogea si Tara Romaneasca.   Lumina Invierii a ajuns si in Ucrina si Republica MoldovaLa tara sau la oras. In ploaie sau pe cer senin. In fata ei nu mai exista bogati sau saraci. Exista doar credinta si dragoste multa de Dumnezeu si de semeni.

răspunde cu „Adevărat a înviat!”.

stiridinbucovina vă urează SĂRBĂTORI FERICITE!