ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Foto/Gospodărie făcuta scrum dn cauza unu cablu eletric defect. O femeie în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică

Incendiu izbucnit ieri,  la o gospodărie din localitatea Capu Câmpului.Au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, și cei ai Detașamentelor Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Capu Câmpului, Valea Moldovei și Cornu Luncii cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

La sosirea echipajelor ardeau casa de locuit și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la locuințele învecinate. Pe timpul intervenției, pompierii paramedici au acord primul ajutor pentru o femeie în vârstă de 68 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost transportată la spital. Au ars: casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, bucătăria de vară pe o suprafață de aproximativ 35 de metri pătrați, adăpostul de animale și depozitul de furaje, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați și o anexă pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Au mai ars circa 10 metri cubi lemn de foc, unelte agricole, 5 tone de cereale, 10 tone plante furajere, elemente de mobilier și alte bunuri. Flăcările au afectat și tâmplăria din PVC a unei locuințe învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.