ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Foto/Drumul Judetean care traverseza comuna Forăști, arata ca dupa bombardament. PLOMBAREA de anul trecut facuta in bătaie de joc

Drumul Judetean care traverseza comuna Forăști, arata ca dupa bombardament. PLOMBAREA de anul trecut facuta in bătaie de joc.  Modernizarea lui este inca pe hartie pentru ca in realitate nu se vede nimic. Lucrarea de mantuiala facuta in 2021 sta cel mai bine la capitolul investitii in acte. In fapte, firma care s-a ocupat cu aceasta lucrare a facut-o ca sa tina  cel mai probabil vreo doua luni. Nici nu a  trecut un an de la marea PLOMBARE ca artera de circulatie a revevenit un pericol pentru conducatorii auto. Drumul este unul plin de capcane pentru şoferi, care sunt nevoiţi să facă eforturi pentru a le ocoli. De curând, Consiliul Judeţul, cel care păstoreşte drumul cu pricina l-ar fi  cuprins într-un proiect de  reabilitare lui. Când va fi in realitate? Doar Dumnezeu stie!

Drumul Judetean 208 E care trece prin comuna Forăști pare a fi blestemat. Nu de localnici ci de conducerea Consiliului Județean care a fost si este PNL. Primarul Brăduț Avrămia pare a fi un ghimpe pentru liberali dat fiind faptul că a fost si este de la PSD. Organizația Județean a PNL condusa de acelasi Gheorghe Flutur a considerat ca satenii trebuie să plăteasca pentru că nu pun stampila la alegeri pe partidul condus la niveld de județ de chiar domnia sa.

Asa se face că toata suflarea comunei dar si cei care ajung aici trebuie să simtă pe propria piele ,,tăria,, celor care conduc județul prin drumul dezastruos.

Primarul PSD al comunei Forăști, Brăduț Avramia sustine ca din informațiile pe care le are, artera de circulaiție județeana ar fi cuprinsa intr-un viitor proiect de modernizare. Cel putin pe hartie, Consiliul Județean Suceava sta bine. Edilul nici nu vrea să critice dezinteresul care il are Consiliul Județean Suceava față de acest drum din moment ce PNL si PSD si-au dat mana si sunt din nou la guvernare. Sunt 14,7 km de drum judetean pe care soferii  trebuie sa ii parcurgă atunci când trebuie sa intre sau sa iasa din comuna. Politicul plătit de oameni care nu au nicio vina.  Romania si implict Suceava plăteste pretul unei administratii care si-a urmarit mai mult interesul propriu decat cel al comunitatilor locale.

De-alungul timpului, drumul a beneficiat doar de câteva peticeli, nicio lucrare de reabilitare serioasă. Pe alocuri, s-a mai pus câte o plombă, care a cedat la scurt timp.

Localnic: Acum inca este bine dar sa fii venit anul trecut era jalnic. Isi bat joc de noi. Zona aceasta este ocolita de cei care conduc tara. Nu ii vezi mai deloc. Nu le pasa. Credeti ca sunt intereati din ce traim?  Nu au fost si nu o vor face. Cum doamna ajug miliardari in Parlament ? Nici nu ar avea ce cauta. Vedeti acest drum? Daca le pasa de noi aveam drumuir moderne si investitii. Nici locuri de munca. Nimeni nici nu mai promite. Isi angajeaza la stat doar copii lor.

Până drumul va fi modernizat, şoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. În plus, cei care îşi  strica maşinile în gropile de pe drumul judeţean pot cere despăgubiri în instanţă, administratorului drumului.