ACTUALITATE

Foto/Deputatul Lucian Feodorov condus pe ultimul drum

Botoșăneanul Lucian Feodorov, cel care a fost, până săptămâna trecută, decanul de vârstă al Parlamentului României, este condus, duminică, 20 martie, pe ultimul drum.

În vârstă de 79 de ani, acesta a murit pe patul de spital în dimineața zilei de 16 martie 2022, după ce a stat internat o lună jumătate, în urma unui accident vascular cerebral.

Trupul neînsuflețit a fost depus, joi, la Palatul Parlamentului, apoi adus la Botoșani, la Biserica Ortodoxă de Rit Vechi „Nașterea Maicii Domnului”, biserica lipovenească din Botoșani, în clădirea prăznicarului, spre a fi înmormântat alături de familie.

Oficierea slujbei de înmormântare a început la ora 11.30, în cadrul aceleiași biserici, apoi înmormântarea a avut  loc la Cimitirul lipovenesc.

„Dumnezeu să-l așeze la dreapta Lui pe seniorul Lucian Feodorov. Un om cu dragoste de țară, cum pe puțini am văzut în parlament. Să-l ierte Dumnezeu și pe noi toți și să dea Dumnezeu să reușim să avem o țară demnă. (…) A trecut prin două regimuri, cel comunist și așa-zisa democrație, a fost un om echilibrat, și din păcate generația lor n-a trăit să vadă o Românie care să se ridice din genunchi. Sperăm că generația noastră o să apuce, o să facem tot pentru ca visul colegului nostru să se împlinească (…)”, a declarat George Simion, liderul AUR.

Lucian Feodorov a fost, în perioada 2000-2002, secretar general al Comunității Rușilor Lipoveni din România. De asemenea, a fost subprefect al județului Botoșani în perioada CDR (până în anul 2000), dar și director la Întreprinderea Județeană de Transport Local (IJTL), director la Renel. La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, a fost ales deputat al județului Botoșani, pe listele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

 

sursa:monitorul de botosani