BREAKING NEWSEDUCAȚIE

Foto/Cateva mii de copii au început noul an școlar în Vicovu de Sus. Primarul Vasile Iliuț prezent la deschiderea anului 2023/2024

Emoții, îmbrățișări, zâmbete la deschiderea anului școlar 2023/2024. Un nou an școlar – aceleași emoții.  Cu bune, sau cu mai puțin bune, școala merge mai departe.
Bucuria revederii colegilor și profesorilor, emoția unui nou început sunt însă de fiecare dată aceleași.  Mai mari sunt emoțiile celor care încep un nou ciclu de învățământ, respectiv ale „bobocilor”
din clasa zero, sau ale celor din clasa a V-a sau a IX-a. Părinții sau bunicii au și ei de lucrat la gestionarea emoțiilor, pentru că îi însoțesc pe micuți doar până în curtea școlii.  Un nou început în
lupta pentru o educație pe care ne-o dorim performantă. Pentru că viața ne-a demonstrat că trebuie să depășim barierele vechilor convingeri și să modernizăm școala. Și de cele mai multe ori modernizarea nu vine din așa zisa reformă. Știm din bătrâni că dacă „ai carte, ai parte!”, dar copiii văd altceva în societate. Și dacă sistemul lor de valori este răsturnat, mai cred oare copiii de azi în această sintagmă? Așadar, reforma va trebui făcută în primul rând în societate, iar școala să devină o prelungire și un ajutor al societății care o susține. Într-o societate sănătoasă, cu respect pentru valori și bazată pe meritocrație, școala este cea care va scoate cel mai bun „produs” de pe piață – omul pregătit pentru viață.
Despre anul școlar 2023-2024
Anul școlar 2023-2024  a inceput luni,   11 septembrie 2023 și are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. Există și câteva excepții: pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvenţă redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la
data de 14 iunie 2024. Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, și pentru clasele din învăţământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri
și se încheie la data de 28 iunie 2024.
A
Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț a participat luni, la deschiderea  noului an școlar la unitățile de învățământ.
Cateva mii de copii au pășit pe porțile școlilor din Vicovu de Sus
Mesajul edilului la începerea anului nouș școlar:
Dragi elevi,
Stimați părinți,
Distinse cadre didactice.
Vă mulțumesc pentru această zi în care, personal, am trăit emoții cu totul aparte.
La fiecare unitatate de învățământ vizitată, bucuria revederii a fost aceeași și-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a făcut posibil acest lucru.
Gânduri de mulțumire si recunoștință adresez și reprezentanților bisericii pentru binecuvântarea transmisă tuturor celor care am fost prezenți la festivitățile prilejuite de începerea noului an școlar.
Transmit tuturor elevilor din Vicovu de Sus un îndemn de încredere in forțele proprii și să nu uitați că atenția și respectul pe care-l oferiți procesului de învățare se va reflecta în tot ceea ce veți întreprinde pe viitor.
Doamne ajută!