BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Foto/Cascada Steinsdalsfossen este una dintre cele mai cunoscute cascade din Norvegia. Te poți plimba în spatele cascadei fără a te uda

Steinsdalsfossen este o cascadă din satul Steine ​​din municipalitatea Kvam din județul Vestland, Norvegia. Situată la aproximativ 2 kilometri vest de marele sat Norheimsund, care se află de-a lungul Hardangerfjorden, cascada este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Norvegia.

Cascada Steinsdalsfossen este una dintre cele mai cunoscute cascade din Norvegia, precum și una dintre cele mai fotografiate. stiridinbucovina.ro a vizitat  cel mai căutat obiectiv turistic din această țară.

Cascada  este departe de a fi cea mai înaltă din Norvegia, dar totuși este destul de specială. Aici te poți plimba în spatele cascadei fără a te uda. Cascada este cea mai plină și cea mai spectaculoasă în mai-iunie, când zăpada se topește. Biroul de turism este găzduit în clădirea neobișnuită din apropierea parcării și rămâne deschis pe tot parcursul sezonului estival.

Cascada a fost formată în 1699 când râul a găsit o nouă cursă.cÎmpăratul Wilhelm al II-lea al Germaniei a vizitat Steinsdalsfossen în fiecare vară (cu excepția celor doi ani), din 1889 până la începutul Primului Război

Mondial în 1914. La Expo 2000 (la Hanovra, Germania), Norvegia a fost reprezentată cu o instalație de Marianne Heske, din care o copie înălțime de 15 metri a lui Steinsdalsfossen a fost o parte importantă.

Din parcare, poteca merge de-a lungul cascadei, urcând un deal, iar în spatele ei, unde vizitatorii pot păși încălțați „în” apa bubuitoare. Steinsdalsfossen are 46 de metri  înălțime,cu o cădere principală de 20 de metri și are cel mai mare volum atunci când zăpada se topește în mai și iunie.

Steinsdalsfossen face parte din râul Fosselva care provine din apa lacului Myklavatnet, situat la 814 metri deasupra nivelului mării, în munții de deasupra apei.