ACTUALITATELOCAL

Foto/ Au inceput lucrarile la podul rutier din Milisauti

Au inceput lucrarile la podul rutier din Milisauti. Investitia este realizata de TEST PRIMA. Un angajat ne lamureste ca va fi o lucrare ampla si ca podul va fi largit de o parte si de alta cu un metru.

Contractul are o valoare de 8,907 milioane lei fără TVA, cu un termen de execuție de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, cu mențiunea că acest termen poate fi prelungit în situația în care lucrările sunt suspendate temporar, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Momentan, circulația pe podul de la Milișăuți se desfășoară în sistem semaforizat, pe axul drumului, în urma degradărilor constatate atât la nivelul trotuarului pietonal, cât și al infrastructurii.

Prin contractul de lucrări semnat astăzi, se au în vedere atât lucrări la partea de suprastructură (desfacere și înlocuire grinzi, desfacerea căii de rulare și turnare placă suprabetonare, refacere cale pod etc), precum și la partea de infrastructură (consolidare fundații, prin executare piloți). Totodată, vor fi executate lucrări la rampele de acces și în albia râului Suceava.

Lucrările vin în completarea celor executate în anul 2018 și se vor desfășura sub trafic, pe jumătate din lățimea căii podului, alternativ.