ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Foto/Arhiepiscopia Sucevei si Rădăuților a cumpărat cu 200.000 de euro Popasul Todirești – La Iazul cu 5 Căsuțe

Arhiepiscopia Sucevei si Rădăuților  achizițioează pe bandă rulantă terenuri cu tot cu constructii. Aproape că nu îți vine să crezi ce sume imense scoate din vistierie  atunci când e decisă să cumpere proprietatăți.

După ce a dat 1800.000 de euro pe fostA FERMĂ A FOSTULUI PRIMAR DIN COMUNA MOARA SI 500.000 EURO PE  O PARTE DIN FOSTA FABRICĂ DE BERE DIN SOLCA, O ALTĂ ACHIIȚIE A FOST FACUTA DE IPS CALINIC.ESTE VORBA DE  Popas Todirești – La Iazul cu 5 Căsuțe.

.Aici traNzactia s-a făcut pentru suma de 200.000 de euro.  Asa ar fi in acte pentru ca in realitate suma poate fi ceva mai mare. Un teren cu aproximativ 3,5 ha care include un iaz, loc de joacă pentru copii, casute pentru dormit,   locuri special amenjate pentru grătar,  toaletă, o livada cu pomi fructiferi dar și alte dependinte. Locatia este racordata la energie eletrica si benefica de tot ce are nevoie un turist dornic de relaxare si momente de neuitat.

Iazul cu pește era foate căutat de pescari ca si familiile care veneau aici cu copii. Au fost zeci de cazuri in care parintii alegeau locatia pentru a petrece ziua de nastere a copiului. Popasul  este apreciat  de toți cei care si-au petrecut momente de relaxare Turistii au catalogat locatia cu EXCEPTIONAL.

 

,,„Cazare excepțională. Bun venit plin de căldură. 4 cabane superb amenajate pe un teren imens în mediul rural. Cuptor MO, filtru de cafea, mașină de spălat, aragaz, masă de călcat, grătar. Confort mare. Cabana are o priveliste superba in fata unui lac inconjurat de copaci. Cele mai frumoase locuri de cazare.”spune unul din turisti.

Asa arata in prezent locatia:

 

Locul de joaca a devenit pustiu. Niciun turist sau pescar nu mai au voie sa intre.

„Locatia este frumoasă, liniștită, are toate dotările, acceptă animale de companie.” este mesajul unui alt turist

Pe lângă popasul respectiv, Arhepisocpia Sucevei și Rădăuților ar fi achiziționat cu bani cah si cateva terenuri învecinate.

După ce a intrat în posesia popasului, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a si inchis-o.  Un loc turistc cautat de suceveni dar nu numai, aici  odihnindu-se inclusiv, turisti straini a devenit o locatia a preotilor.  O locatie care se distruge pe zi ce trece pentru ca de cand a intrat in posesie conducerea Arhiepiscopiei Sucevei si Radutilor nu a mișcat un deget.

 

Cum se prezenta si cum arata  pe booking.com:

https://www.booking.com/hotel/ro/popas-todiresti.ro.html?aid=356980&label=gog235jc-1DCAsowAFCD3BvcGFzLXRvZGlyZXN0aUgzWANowAGIAQGYASC4ARfIAQzYAQPoAQGIAgGoAgO4AuWbxJsGwAIB0gIkZGMzMDcyOWItYTBlOS00YzJjLWJjODMtMjg4YTA2ODE0OWQ52AIE4AIB&sid=483592dade33b97fbd0510da323ff971&dist=0&keep_landing=1&sb_price_type=total&type=total&activeTab=photosGallery

Popas Todirești – La Iazul cu 5 Căsuțe  se află în Suceava și oferă piscină sezonieră în aer liber, bar, grădină și acces gratuit la internet WiFi. Proprietatea are terasă și facilități de grătar. Parcarea privată este disponibilă la un cost suplimentar.

Camerele pensiunii includ o zonă de relaxare, un TV cu ecran plat cu canale prin satelit, o bucătărie, o zonă de luat masa şi o baie privată cu duș, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. În unitățile de cazare există dulap și cană fierbător.

Popas Todirești – La Iazul cu 5 Căsuțe oferă un loc de joacă pentru copii.

Orașul Rădăuți este situat la 20 km, iar orașul Gura Humorului se află la 32 km de proprietate. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Suceava, situat la 22 km de Popas Todirești – La Iazul cu 5 Căsuțe.

Sejurul dvs. va include:

 Zonă de luat masa  TV cu ecran plat  Terasă  Piscină privată  Balcon

Popas Todireşti – La Iazul cu 5 Căsuţe a întâmpinat clienții Booking.com începând cu 20 febr. 2017

Distanța din descrierea proprietății este calculată folosind © OpenStreetMap

 

Pana una alta, noul proprietar-IPS Calinic a avut bani sa o cumpere si sa o inchida. De unde are sumele uriase Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor pentru astfel de achiziții. Cu cat isi cumpara protopopii si staretele si staretii funcțiile? 1800,000 de euro inseamna aproximatib 90 de miliarde de lei vechii, suma infernala care ar trebui justificata asa cum romanul da socoteala pentru cativa lei. Circula zvonul ca suma ar proveni de la Protopopiatul Campulung Moldovenesc.   Sunt intrebari la care raspunsurile sunt in teritoriu acolo unde preotii trebuie sa isi faca semnul crucii si sa scoata  sume uriase.

Tot printre preoti circula zvonul ca un staret proaspat uns la o manastire este taman sora unei angajate de la CNI. Are IPS Calinic pile la CNI din moment ce se bazeaza pe bani guvernamentali?