ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

FOTO/Arhiepiscopia Sucevei a cumpărat ferma fostului primar Prodaniuc cu 1.350.000 EURO

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a cumpărat ferma fostului primar  liberal al comunei Moara. Constantin Prodaniuc cu suma de 1.350.000 EURO. Tranzacția a avut loc nu demult și a fost făcută sub directa coordonare a IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei.

Au fost achiziționate anexe, teren de 6 ha, ovine, livada cu pomi fructiferi, două iazuri, casa de oaspeți și utilajele existente.   Chiar si bovine pentru rasa de carne au intrat in posesia preotilor. Ferma este situata în satul Liteni, comuna Moara. ,, Este cumpărată de preoți,, ne-a spus ieri, una din persoanele care are grijă de fermă. Suma cu care a cumpărat ferma și tot ce este cuprins în contract ar fi uriașă față de valoarea pieței.

Sătenii au aflat de vânzarea fermei fostului primar și susțin că preoții deja au lăsat acolo o familie care să aibă grijă de tot ce au cumpărat. ,, Cred că Prodaniuc nu se mai putea îngrii de fermă. Știu că acolo avea și o fabrică de mase plastice dar preoții nu au vrut să o cumpere și a luat instalația,, ne spune o femeie, semn că știa cam ce este în interiorul fermei.

O altă săteanscă spune că unul din iazuri a fost a bunicului ei care l-a vândut fostului primar cu 100 de lei. ,,  Când a făcut ferma  a avut mai puțin pamânt dar apoi, odata cu trecera anilori bătrânii i-au vândut ca nu mai aveau putere să lucreze pământul. A tras și curent eletric accă nu era. A făcut frumos dar a vândut. Ce vor face popii? Nu știm. Deocamdată au pescuit pește și fac brânză. Dar preoții veneau și înainte acolo la casa de oaspeți și mai făceau câte o șuetă. Prodaniuc îi cunoștea și mai rămâneau și dormeau acolo peste noapte ,, ne spune femeia. Circulă zvonul cum că de fapt suma cu care a fost cumparata ferma cu teren a fostului edil PNL este mult mai mare, de 1.800.000 de euro.  Nu se stie insa ce va face Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pe acest deal si daca va ramane tot o ferma cu animale, livadă și iazuri sau o va transforma în altceva.