ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Fostul șef al SIPI Suceava, colonelul Florin Timu angajat la Primăria Dărmănești ca jurist. Cercetat penal de DNA pentru că a primit foloase necuvenite pentru a închide ochii la Serviciul Permise, conducerea județului s-a angajat din nou la STAT

Oamenii din sevicii își găsesc loc la Primăriile din județ. Daca un tânar care a absolvit o universitate abia își găsesște un loc de muncă la stat, angajații structurilor MAI si SRI desi ridică pensie, au un loc călduț în administrațiile locale.

Nu-i așa, primarii trebuie să fie apărați de oamenii din servicii care deși sunt în rezerva la fostul  loc de muncă, au oricând uși deschise.

Un exemplu este fostul șef al SIPI Suceava,colonelul Florin Timu care a fost angajat ca și jurist la Primăria Dărmănești.

Surse din justiție susțin că Timu a ajuns la Primăria Dărmănești după ce i-a pus o vorbă nimeni altul decat  liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur. Ce s-ar putea înțelege de aici… ca Timu a  fost agreat de politicienii din județ.

Dupa scanadul din dosarul permiselorcolonelul Florin Timu s-ar fi pensionat. Dosarul DNA a fost restituit de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie procurorilor anticorupție  după ce probe din dosar au fost

Cum s-au sucit structurile justitiei in acest dosar si cum munca procurorilor si a ofițerilor DGA care au lucrat în dosar a fost umilita

Colonelul Florin Timu, șeful SIPI Suceava, trimis în judecată în dosarul „fabricii” de permise false

Colonelul Constantin Florin Timu, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava a fost trimis în judecată in luna iulie 2021, de procurorii DNA într-un dosar legat de fapte de corupție de la Permise Suceava. Totodată, în același dosar, a fost trimis în judecată și comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef de la Permise și Înmatriculări Suceava, a informat DNA, într-un comunicat.

Colonelul Florin Timu este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată, divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce laraţii. nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaratii.

De asemenea, în acelaşi dosar a fost trimis în judecată Radu Ionuţ Obreja, comisar şef de poliţie, fost şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul SPCRPCIV Suceava, pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită, în formă continuată. În 15 februarie, DNA a anunțat că a trimis în instanță primul dosar de corupție din cele trei deschise la Serviciul Permise Auto Suceava. Fostul șef al serviciului, comisarul de poliţie Radu Ionuţ Obreja, a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a condus o grupare infracţională din care mai făceau parte poliţişti, funcţionari, instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român și care fraudau examenele pentru obținerea de permise de conducere.

Gruparea ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

„În acel context, în scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, în perioada 2017 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 de euro) pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menţionate mai sus”, spun procurorii.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, colonelul Timu i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja informaţii secrete de stat, clasificate „strict secret”, dar şi informaţii nedestinate publicităţii, pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală. În perioada 2018 – 2020, Timu ar fi consemnat în cuprinsul declaraţiilor de avere date necorespunzătoare adevărului referitoare la mai multe imobile. În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine lui Florin Timu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Direcția Națională Anticorupție a retras din instanță dosarul în care au fost trimiși în judecată fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne din județul Suceava, colonelul Florin Timu, și fostul șef al Serviciului de Permise Auto, comisarul șef Radu Obreja. Decizia vine după ce instanța a anulat probele obținute în urma percheziției informatice.

Ce spunea DGPI după reținerea lui TIMU

DGPI SPRIJINĂ ANCHETA

„Având în vedere comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) nr. 182/VIII/3 din 04.03.2021 și unele aspecte prezentate în mass-media cu privire la activitatea și personalul Direcţiei Generale de Protecție Internă (DGPI), în vederea asigurării unei transparențe instituționale ridicate și pentru o corectă informare publică, Compartimentul Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele precizări:

În contextul instrumentării de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari a unei cauze penale, ce vizează documentarea unor suspiciuni privind infracțiuni de corupție săvârșite de personal al structurii teritoriale Suceava a DGPI, vă aducem la cunoştinţă că la nivelul direcției generale sunt întreprinse măsuri complementare pentru sprijinirea anchetei DNA.

DGPI manifestă toleranţă zero față de orice încălcare a legii de către personalul propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în misiunile încredințate prin lege, urmând a dispune măsuri în consecință în funcție de rezultatul cercetărilor întreprinse de către organele de urmărire penală și decizia pronunțată de instanța competentă.”, potrivit unei comunicări oficiale a Direcției Generale de Protecție Internă.

Șeful DNA  la acea vreme, Nicu Bologa a retras din instanță dosarul prin care au fost trimiși în judecată fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne din județul Suceava, colonelul Florin Timu, și fostul șef al Serviciului de Permise Auto, comisarul șef Radu Obreja. Decizia vine după ce instanța a anulat probele obținute în urma percheziției informatice. Timu este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată, divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce laraţii. nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaratii si dare de mita,

Ca urmare a solicitarii DNA,ICCJ a decis restituirea cauzei catre Parchetul Anticorupție.Decizia de renunțare a trimiterii în judecata vine dupa co decizie a judecatorilor Leontina Șerban și Francisca Vasile de la Curtea Suprema  au anulat percheziția informatica siau exclus din dosar probele obținute.Timu este acuzat ca a primit foloase necuvenite de la Radu Obreja pentru a închide ochii de la Serviciul Permise și Înmatriculari.