ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Fostul primar din Dolhasca, Maria Cojocariu: Flori şi lacrimi pentru Actorul Alexandru Arşinel şi pentru Generația de Aur, care rămâne din ce în ce mai săracă !!! Adio Maestre !!!

Fostul primar al orașului Dolhasca, Maria Cojocariu l-a cunoscut pe marele actor Alexandru Arsinel. Artistul chiar dacă a urmat lumea teatrului nu a uitat niciodata locurile natale pe care le-a iubit. Revenea cu drag la casa părinteasca si intre localnici.

Alexandru Arşinel, care a murit, joi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, la vârsta de 83 de ani, va fi condus pe ultimul drum duminică, la ora 12.00, în Cimitirul Bellu din Capitală.Trupul neînsufleţit al actorului a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase, din Calea Victoriei, nr. 33.

Mesajul fostului edil:

Marele actor ALEXNDRU ARSINEL şi-a iubit locul natal necondiționat.

Ca primar al locului natal îl primeam de fiecare dată cu emoții şi mult drag…venea acasă…la casa părintească…la mormintele părinților şi a strămoşilor…le îngrijea cu drag. Când ajungea în Dolhasca, urca direct la Biserică şi ducea flori şi candeli la morminte.

Se plimba pe stradă şi se saluta cu concetățenii. Îngrijea cu mare drag livada şi casa părintească. Doream să construim un teatru de vară în livada casei părinteşti. Mi-am dat silința şi am reabilitat Căminul Cultural şi împreună cu consiliul local din anul 2014, am hotărăt ca noul imobil să îi porte numele Maestrului-fiul satului,,cetățeanul de onoare” , care ne-a facut cunoscuți în lume cu o medestie de neegalat şi totodată să îi îndeplinim dorința de a juca împreună cu colegii de la Teatrul Tănase Bucureşti, pe scena Casei de Cultură ,,Ale

xandru Arşinel” Dolhasca-acasă la Dolhasca şi aşa a fost…un moment cu o mare încărcătură emoțională . Acum la ceas de despărțire este greu ca să exprimăm în cuvinte regretul trecerii în neființă a celui ce a fost Marele actor ALEXANDRU ARSINEL pentru noi dolhascanii şi pentru România. Te iubim Maestre!!!.

..D-zeu să te aibă în pază! Condoleanțe familiei ! Condoleanțe colectivului de la Teatrul de revistă ,,C.Tănase” care l-au stimat cum se cuvine!

Condoleanțe nouă Dolhascanilor !!! Flori şi lacrimi pentru Actorul Alexandru Arşinel şi pentru Generația de Aur, care rămâne din ce în ce mai săracă !!! Adio Maestre !!!