JUSTIȚIE

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul ”Polaris” pentru luare de mită. În primă instanță, el fusese condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare. Și afaceristul local Sorin Strutinsky a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar acesta este fugit din țară.

Dosarul a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul lunii decembrie, în anul 2015. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie 2019.

Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este acuzat de luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

Sorin Gabriel Strutinsky, om de afaceri, bănuit de trei infracțiuni de complicitate la luare de mită,

Martin Eduard Stelian, asociat al SC Polaris M Holding SRL, fost deputat în Parlamentul României, suspectat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dare de mită.