JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Fostul presedinte Traian Basescu a colaborat cu Securitatea ca politie politica

ICCK a stabilit definitiv astazi, ca fostul presedinte Traian Basescu a colaborat cu Securitatea ca politie politica. Judecatorii ICCJ Ana Roxana Tudose, Ionel Barba si Adrian Remus Ghiculescu au respins recursul lui Basescu impotriva sentintei judecatorului Victor Hortolomei de la Curtea de Apel Bucuresti, care a admis cererea CNSAS de constatare a calitatii de colaborator pentru fostul presedinte al Romaniei (Minuta).

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit definitiv miercuri, 23 martie 2022, ca fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu (foto) a colaborat cu Securitatea ca politie politica. Judecatorii ICCJ Ana Roxana Tudose, Ionel Barba si Adrian Remus Ghiculescu au respins recursul lui Basescu impotriva sentintei judecatorului Victor Hortolomei de la Curtea de Apel Bucuresti care a admis cererea CNSAS de constatare a calitatii de colaborator pentru fostul presedinte al Romaniei.

 

 

Iata minuta din dosarul nr. 3160/2/2019:

Admite exceptia inadmisibilitatii invocata din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragos Marian, impotriva Sentintei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragos Marian impotriva Incheierii de amanare a pronuntarii, din data de 05 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibila exceptia de nelegalitate invocata de recurentul-parat Basescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – parat Basescu Traian impotriva Sentintei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Admite cererea de interventie accesorie formulata de intervenientul Ciuvica Mugur-Cristian, in interesul intimatului-reclamant Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 23 martie 2022”.