JUSTIȚIE

Fostul manager al Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu, trimis în judecată de procurorii DNA Suceava. Rămâne de văzut dacă PSD îl va mai susține la funcția de primar al Sucevei

  PSD Suceava ar putea înlocui candidatul la funcția de primar la viitoarele alegei locale din 2024 din moment ce persoana desemnată are dosar penal și a fost trimisă în boxa acuzaților. Fostul manager al Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu și candidat pentru funcția de primar al municipiului Suceava din partea PSD, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Suceava.

,, La data faptei manager suspendat al Spitalului Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite” se arată în comunicatull de presă al DNA.

DNA Suceava a instumentat un dosar in care acesta dar si  șefa Serviciului Juridic privind accesul la informații nepublice.

În același dosar a mai fost trimisă în boxa acuzaților  și Dana Mihaela Mamciuc, șefa a Serviciului Juridic din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava   la inceputul anului 2020.

Aceasta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

,, Acetapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție,, se mai arată în documentul DNA.

Râmbu începuse să se implice în politica

 

Vasile Râmbu începuse să se implice în politică. După ce s-a ocupat efectiv de lucrările de modernizare a sediului Organizației Județene a PSD Suceava, acolo unde are sediul și Organizația Municipală a PSD, vestea trimiterii în judecată schimbă total scena politică în sânul social democraților. Cel mai probabil, conducerea social democraților suceveni va fi nevoită să trimită drept candidat la fotoliul de primat al municipiului Suceava o altă persoană.Este de așteptat un comunicat oficila din partea Organizației Județene a PSD semnată de liderul de partid, senatorul Ioan Stan.

De altfel, în interiorul social democraților erau frământări pe marginea candidaturii lui Vasile Râmbu dar și a persoanelor care vor fi puse pentru Camera Deputaților.