BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Fostul baron PSD de Vaslui, Vasile Buzatu rămâne în arest, după ce a fost prins cu șpaga în portbagaj

Fostul baron PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest, în dosarul deschis după ce a fost prins în flagrant când primea mită 1,25 de milioane de lei. Tribunalul Vaslui a acceptat solicitarea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare cu încă 30 de zile, deși apărătorul solicitase o măsură mai ușoară. În schimb, expertul în evaluare care a primit și el mită a fost eliberat din arestul preventiv.

Procurorii au argumentat că Dumitru Buzatu ar fi un pericol public dacă este eliberat, pentru că are încă pârgii și oameni prin care ar putea influența mersul anchetei.

Potrivit „Vremea Nouă”, familia Buzatu încă deține controlul în instituțiile importante din județul Vaslui.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.