GENERAL

Fost vicecancelar al Austriei: Am fost înșelați că sancțiunile vor aduce Federația Rusă în genunchi

Fostul vicecancelar al Austriei Heinz-Christian Strache a vorbit la un miting la Viena împotriva sancțiunilor ruse. În opinia sa, oamenii au fost înșelați de declarațiile conform cărora Federația Rusă ar îngenunchea din cauza restricțiilor. Dl Strache a demisionat din postul său în 2019, pe fondul acuzațiilor mass-media de a fi de acord cu o rusoaică.

„Am trecut prin multe în ultima vreme, trecem prin sancțiunile care au fost adoptate și ne-au înșelat că putem câștiga ceva punând Rusia în genunchi. Nu este absolut cazul”, a spus domnul Strache la miting (citat din InoSMI). El a spus că sancțiunile au crescut veniturile din petrol și gaze ale Rusiei de la 100 de miliarde de euro la 220 de miliarde de euro din cauza creșterii costurilor la energie. Mitingul de la Viena a avut loc cu o zi înainte, pe 10 decembrie. Potrivit estimărilor presei locale, aproximativ 300 de persoane s-au adunat la el. Ei au cerut o politică neutră față de Rusia, precum și luarea de măsuri pentru combaterea migrației ilegale.

Heinz-Christian Strache a ocupat funcția de vice cancelar din decembrie 2017 până în mai 2019 în cabinetul lui Sebastian Kurz. Până în 2019, a condus Partidul Austriac pentru Libertate. El a părăsit toate posturile pe fondul acuzațiilor de coluziune cu rusoaica Alena Makarova, care s-a pozat drept nepoata unui oligarh rus. Un videoclip cu întâlnirea lor secretă a fost publicat în mass-media. Igor Makarov a negat că ar avea nepoate, iar Kremlinul a spus că femeia din videoclip nu are nicio legătură cu Rusia. În vara anului 2021, domnul Strache a primit o pedeapsă de 15 luni cu suspendare într-un dosar de corupție,arata https://www.kommersant.ru/