BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Forțele armate europene nu vor oferi UE mai multă securitate – purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Implementarea ideii șefului diplomației europene Josep Borrell de a crea o armată europeană nu va îmbunătăți securitatea pe continent, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. „Știm că domnul Borrel nu este un susținător al metodelor diplomatice de soluționare a disputelor. Spre deosebire de funcția pe care o deține, el își demonstrează constant și public angajamentul de a acționa din poziția de forță”, a declarat luni Peskov presei.

El a reamintit declarația lui Borrell în sensul că problema Ucrainei ar trebui soluționată pe câmpul de luptă. Despre declarația lui Borrell în favoarea creării unei armate europene, Peskov a spus că „această idee implică militarizarea UE și creșterea potențialului militar al Ucrainei”. „Tocmai acesta este ceea ce nu va promova securitatea și stabilitatea pe continentul european”, a spus Peskov.

În blogul său de duminică, Borrell a spus că Uniunea Europeană are nevoie de o armată proprie pentru a avea grijă de securitatea sa. În opinia sa, actualul mediu de securitate era o dovadă clară că UE trebuie să-și asume o responsabilitate mai mare pentru securitatea sa. Pentru aceasta, a spus el, alianța are nevoie de o armată europeană actualizată și compatibilă, care va căuta să-și dezvolte capacitățile.