CRYPTO

Forța de poliție cibernetică din Ucraina începe să accepte donații în criptomonedă

Întrucât Ucraina se bazează din ce în ce mai mult pe donații în cripto-monede, forța sa de poliție cibernetică a decis, de asemenea, să solicite ajutorul comunității cripto din țară și din străinătate. Unitatea acceptă acum diverse criptomonede pentru a sprijini agențiile de aplicare a legii și pentru a achiziționa bunuri esențiale.

Poliția cibernetică din Ucraina este cel mai recent organism guvernamental care solicită donații criptografice
Departamentul de poliție cibernetică al Poliției Naționale a Ucrainei s-a alăturat guvernului de la Kiev și ONG-urilor ucrainene care încearcă să obțină finanțare prin criptomonede pe fondul invaziei militare rusești. Unitatea a postat recent pe site-ul său un anunț prin care solicită „asistență caritabilă” sub formă de monede digitale.

Agenția de aplicare a legii a publicat mai multe adrese criptografice și acceptă în prezent donații în bitcoin (BTC), ether (ETH), tether (USDT), tron (TRX), polygon (MATIC) și BNB. Aceasta spune că a lansat inițiativa în legătură cu legea marțială introdusă în Ucraina.

Monedele colectate vor fi folosite pentru a sprijini Poliția Națională, Garda Națională, Serviciul de stat de pază a frontierelor și Serviciul de stat pentru situații de urgență. De asemenea, banii digitali vor fi folosiți pentru achiziționarea de medicamente, alte produse de primă necesitate și pentru a oferi asistență medicală victimelor ostilităților cu Rusia.

„De asemenea, persoanele care doresc să sprijine Ucraina în această perioadă dificilă își pot conecta echipamentul de minerit sau o parte din el la aceste portofele ethereum și bitcoin”, adaugă departamentul în anunț.

Forța de poliție cibernetică este organul de aplicare a legii din Ucraina responsabil cu combaterea criminalității cibernetice. În trecut, a desfășurat operațiuni împotriva activităților cripto ilegale, dar în 2018 a cerut, de asemenea, legalizarea criptomonedelor, în ciuda faptului că împărtășește anumite îngrijorări cu privire la acestea.

Ucraina se afla în procesul de reglementare a spațiului său criptografic atunci când Rusia și-a lansat ofensiva militară în urmă cu o săptămână. La jumătatea lunii februarie, Verkhovna Rada, legislativul țării, a adoptat legea „Cu privire la activele virtuale”, care ar urma să intre în vigoare după o actualizare a Codului fiscal ucrainean.

De la asaltul rusesc, autoritățile de la Kiev au căutat sprijin financiar prin diverse canale. Guvernul a avut destul de mult succes în eforturile sale de a strânge fonduri prin intermediul donațiilor criptografice și a primit deja milioane de euro în bitcoin, ether și alte monede precum polkadot și dogecoin. Grupurile de voluntari au fost finanțate, de asemenea, de donatori de criptomonede.

Comunitatea cripto globală a sprijinit eforturile umanitare din Ucraina. Cea mai mare bursă de criptomonede din lume, Binance, a promis 10 milioane de dolari pentru a ajuta poporul ucrainean și facilitează în prezent asistența din partea unor terțe părți printr-o inițiativă de crowdfunding.

sursa articol: news.bitcoin.com