administratieBREAKING NEWS

Fonduri de la guvern pentru primari: peste 700 de milioane de lei prin controversatul program ”Anghel Saligny”. Județul Suceava nu are niciun proiect pentru finanțare

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, luni , la sediul MDLPA, 68 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 757.551.463,51 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare a apelor uzate, precum și sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare de scurgere și evacuare a apelor pluviale.

”Le-am solicitat colegilor din administrația publică locală să promoveze și să demareze proiecte integrate, care să aducă plus valoare în dezvoltarea comunităților pe care le administrează. De asemenea, odată pornite lucrările, i-am sfătuit să urmărească atent execuția acestora și să respecte întocmai proiectele”, a subliniat ministrul dezvoltării.

Potrivit listei contractelor, judeţele beneficiare sunt: Teleorman, Brăila, Iaşi, Sălaj, Maramureş, Alba, Mehedinţi, Botoşani, Vâlcea, Galaţi, Tulcea, Neamţ, Caraş Severin, Timiş, Bihor, Vrancea, Hunedoara, Arad, Braşov, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Argeş, Olt, Gorj, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Mureş, Cluj, Constanţa.

Județul Suceava nu apare cu nicun proiect pentru finanțare.

Programul Anghel Saligny a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru lipsa criteriilor de acordare a banilor, dar și pentru faptul că autoritățile nu urmăresc eficient modul în care sunt cheltuiți banii.