ALEGERI EUROPARLAMENTARE ȘI LOCALEPOLITICULTIMA ORĂ

Flutur la slujba Sfântului Maslu de la Biserica Sf Gheorghe din Arbore. La Milișăuți, liderul liberal așteptat de cei 150 de localnici cu tort

Zi plină pentru președintele liberal Gheorghe Flutur. La o întâlnire în orașul Milișăuți peste 150 de oameni l-au așteptat cu un tort și au cântat „La mulți ani”, făcându-i o surpriză. Președintele a subliniat că a ales să-și petreacă ziua printre oameni, menționând că numele pe care-l poartă este biruitor, dar pentru a birui trebuie să muncești.
Discuțiile în oraș s-au concentrat pe problemele comunității, principala fiind lipsa apei și a canalizării.
Unii cetățeni au cerut revenirea la statutul de comună. Președintele Flutur a răspuns întrebărilor și l-a lansat ca și candidat la funcția de primar pe Ioan Pascaru, care are un program curajos de dezvoltare pentru Milișăuți. S-a discutat și despre investitori și legătura cu noua autostradă A7. Flutur a subliniat: „Uitați-vă la orașe ca Vicovu de Sus, Liteni, Dolhasca, Siret și, cel mai apropiat, Rădăuți, toate cu administrații liberale, ce performanță frumoasă au reușit să realizeze! Rețeta pentru Milișăuți este Ioan Pascaru!”
De ziua onomastică, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ales să participe in prima parte a zilei  la slujba Sfântului Maslu la biserica „Sfântu Gheorghe” din Arbore. La slujba ce a avut loc de la ora 16 au participat 12 preoți.
„Această zi pentru mine este dincolo de ziua numelui. Este primăvara duhovnicească, este pornirea la viată, iar Marele Mucenic Gheorghe, simbolul biruinței, este luptătorul neînfricat pentru apărarea credinței.
Aici, la Arbore, am venit și pentru ca este un loc cu o semnificație aparte. În 2006, când eram ministru, pârâul Clit, pe malul căruia se află această biserică, a provocat un dezastru care s-a soldat inclusiv cu victime umane. Am venit de la București pentru a oferi oamenilor din această zonă sprijinul meu. Mă leagă multe de acești oameni, de această zonă. În această bisericuță de la Arbore m-am încărcat duhovnicește.
La mulți ani tuturor celor care poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe Biruitorul!”