BREAKING NEWSPOLITICULTIMA ORĂ

Flutur, favoritul PNL-PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava în viitorul mandat

Loderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur este favoritul PNL-PSD în viitorul mandat. La următoarele alegeri locale cele două partide vor merge pe liste comune iar pentru funcția de șef al administrației județene va fi actualul președinte CJ, liberalul Gheorghe Flutur.

Se pare că deja au fost făcute și sondaje în cele două partide și cel mai bine în procente sta nimeni altul decât Gheorghe Flutur.  Candidații social democrați nu au obținut procente care să îi plaseze deasupra lui Flutur. În ce privește candidatul pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Ioan Lungu și Vasile Râmbu se pare că cel de-al doilea ar avea un avantaj in preferințele electoratului. Ramane însă de văzut dacă acest sondaj este luat în seamă de ambele partide și dacă PNL Suceava nu va comanda un alt sondaj. Deputatul PNL Ioan Bălan ar urma să deschidă lista la Camera Deputatilor urmat de deputatul Eugen Bejinariu. Si vor urma apoi alti candidati. Ramane de vazut cum se vor plasa reprezentantele sexului frumos pe liste in condițiile în care cele două partide le au pe cele două social democrate Larisa Blănari, Mirela Adomnicăi și liberala Angelica Fădor.  Lista pentru Senat ar urma să fie deschisă de senatorul Ioan Stan urmat de liberalul Daniel Cadarriu.

Însă de departe AUR se plasează mult mai bine în sondaje ceea ce dă de gândit celor două partide: PSD și PNL.

Blocul Democrat, construcția electorală pe care o pun la cale PSD și PNL pentru a câștiga en fanfare toate cele patru rânduri de alegeri din 2024, a depășit faza tatonărilor. Ciolacu îl ajută pe Ciucă să-și salveze scaunul la partid. AUR va crește, avertizează analiștii.

Negocierile purtate în cerc restrâns merg pe ideea listelor comune la europarlamentare, locale și parlamentare și pe un unic candidat la prezidențiale.

Acest ultim punct este discutat intens de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, iar dacă cei doi vor bate palma, negocierile vor intra în linie dreaptă și vor include și Bucureștiul, așa arăta Europa Liberă.

Pentru liberali este important să obțină candidatul la prezidențiale, cel mai probabil în persoana lui Nicolae Ciucă, pentru a justifica participarea cu PSD pe liste comune, ceea ce echivalează cu refacerea de facto a USL, alianța PSD-PNL-PC formată în 2012.

Acum doi ani, când a intrat la guvernare alături de social-democrați, PNL a fost acuzat că formează USL 2.0.

Și pentru PSD este însă important să aibă candidatul pentru Cotroceni, convins fiind că acum este șansa partidului să dea președintele, funcție pe care nu a mai obținut-o de la Ion Iliescu încoace.