POLITICULTIMA ORĂ

Flutur, după demisia lui Cîţu: Remanierile nu se anunţă cu 2 săptămâni înainte. Poate consulţi măcar liderii

Gheorghe Flutur are planuri mari în PNL, deşi mandatul său are mai puţin de o săptămână la conducerea liberalilor. Întrebat, duminică seara, după anunţul lui Dan Vîlceanu, care vrea să plece şi de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dacă vor urma şi alte schimbări în Guvern, cerute de PNL, Flutur a spus: „am văzut şi eu anunţul domnului Vîlceanu pentru că şi-a dat demisia din funcţia de secretar general şi a anunţat că îşi va da demisia de la minister după discuţia cu premierul. A fost o discuţie săptămâna trecută legată de posibile evaluări şi remanieri, dar acea discuţie, din câte ştiu eu, nu a fost făcută cu premierul. Este atributul premierului României”.

În opinia preşedintelui interimar al PNL, zilele următoare sunt măsuri urgente de luat, social-economice, în condiţiile în care viaţa românilor s-a înrăutăţit, s-au scumpit produsele alimentare, benzina şi motorina: „Aici trebuie să avem reacţie de răspuns şi ştiu că premierul are propuneri concrete”.

Întrebat dacă Florin Cîţu era prea ocupat cu „jocurile interne de partid”, de evaluarea pe care spunea că a iniţiat-o, Flutur a răspuns, la Antena 3, că o remaniere „nu o anunţi cu două săptămâni sau poate consulţi măcar liderii partidului să vezi ce se întâmplă”.

Flutur a adăugat că nu au fost discuţii despre aşa ceva, evaluarea miniştrilor în plină criză trebuie cântărită, însă nici nu a exclus vreo remaniere.

Întrebat, mai departe, ce rol a avut preşedintele Klaus Iohannis în această schimbare, preşedintele interimar al PNL a răspuns: „nu cred că a avut niciun rol. Nu ne-am întâlnit, nu am avut discuţii. Nu ştiu să fi avut vreo implicare”.

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, a afirmat că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la congresul din 10 aprilie. El a precizat că şeful statului nu ştia despre aceste discuţii legate de situaţia din PNL.

Gheorghe Flutur a fost întrebat, duminică, la Digi 24, dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent în aceste discuţii legate de situaţia din PNL.

„Nu, categoric nu. Eu cel puţin nu ştiu, nu a fost. Sunt de câteva zile în Bucureşti şi nu am discutat niciodată cu domnia sa. Nu am auzit acest lucru”, a explicat preşedintele interimar al PNL.

El a mai fost întrebat dacă Iohannis va fi prezent la congresul PNL din 10 aprilie. „Nu cred. Noi am ales comisia care organizează congresul, mâine la ora 9 mă văd cu dumnealor. Va fi un congres cu 1.300 de oameni la Palatul Parlamentului. E o procedură extraordinară şi nu ştiu”, a menţionat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai declarat că soluţia aleasă la congresul din urmă cu şase luni nu a fost una bună. „Cu şase luni în urmă aveam un congres, a fost un congres cu dezbateri o vară întreagă, acel festival trist al democraţiei care nu ne-a făcut bine. Nu a fost o soluţie care să spun astăzi că a fost bună. La momentul acela majoritatea membrilor PNL care am votat am socotit că asta este soluţia bună”, a mai transmis Flutur. El a mai anunţat că nu s-a pus problema să fie schimbat Florin Cîţu de la conducerea Senatului.