LOCAL

Flutur, despre centrul aero-medical de la Câmpulung, deservit de un elicopter SMURD: Este o investiție urgentă și extrem de binevenită pentru zona de munte a județului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost la Câmpulung Moldovenesc, unde, împreună cu primarul Mihăiță Negură, a fost pe șantierul viitorului centru aero-medical care va deservi un elicopter SMURD, destinat zonei de munte a județului Suceava.

 

Conform președintelui CJ, proiectul presupune amenajarea heliportului și ridicarea garajului pentru elicopterul SMURD obținut în urma intervențiilor Consiliului Județean. ”Mulțumesc Primăriei de la Câmpulung că ne-a dat acest spațiu să facem un centru aero-medical foarte important pentru zona de munte. Supraveghează toată zona de munte, iar cazurile urgente și grave de aici vor pleca spre Spitalul Clinic Județean Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

El a explicat că este o investiție de 2,5 milioane de euro pe care o face Consiliul Județean Suceava, care constă într-un hangar cu o lățime de 18 m și 8 m înălțime. De asemenea, va fi ridicată o clădire tehnică cu etaj, pentru birouri, și va fi amenajat un spațiu pentru combustibil, pista de aterizare și de decolare, cu un sistem de iluminare și de balizare special. De asemenea, va fi făcută o împrejmuire cu un gard cu izolare fonică, pentru a deranja cât mai puțin vecinii heliportului.

”Eu socotesc că este urgentă și extrem de binevenită pentru zona de munte a județului Suceava această investiție privind un elicopter care să poată fi garat și care să poată fi apelat la orice urgență pentru județul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Mihăiță Negură, primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur pentru această investiție: ”Este o investiție care salvează oameni. Noi vă mulțumim, toți muntenii, toți locuitorii județului, pentru asemenea investiții atât de importante”.

”Să n-avem nevoie de ea. La Suceava, deja elicopterul  SMURD aduce cazuri, tratează atacuri cerebrale, minunații medici de la Spital scot cheaguri de sânge de pe creier”, a încheiat Gheorghe Flutur