administratie

Flutur anunta modernizari la Aeroportul Salcea -Suceava. Se va construi un drum și un gard perimetral – 6 km, dispecerat securitate, se vor achiziționa echipamente de securitate, autospecială de aerodrom pentru stins incendii, autofreză de zăpadă pentru pistă

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur anunță semnarea la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a Proiectului „CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANŢĂ LA R.A. AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE – SUCEAVA”, proiect finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13 milioane euro.
Prin implementarea acestui proiect, se va construi un drum și un gard perimetral – 6 km, dispecerat securitate, se vor achiziționa echipamente de securitate, autospecială de aerodrom pentru stins incendii, autofreză de zăpadă pentru pistă.
Salut semnarea acestui proiect care, alături de construirea unui drum nou spre Burdujeni, lărgirea parcărilor și construirea terminalelor 2 și 3, vor face să crească gradul de siguranță al Aeroportului și implicit atractivitatea pentru operatori.
De asemenea, ieri în Comisiile de Economie și Industrie din Parlament a fost aprobat amendamentul care prevede plafonarea tarifelor la energie și pentru aeroporturile care aparțin de administrația publică locală iar aici intră și Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare – Suceava.