BREAKING NEWSJUSTIȚIEMONDEN

Florin Salam reținut în dosarul de înșelăciune

Florin Salam a fost reținut în dosarul de înșelăciune! Un bărbat din Târgoviște i-a făcut plângere penală cunoscutului manelist Florin Salam, pe care îl acuză că l-a înșelat cu 5.500 de euro. Artistul Florin Salam este acuzat că ar fi înșelat un bărbat, după ce i-a spus că merge să cânte la ziua lui și ar fi primit 5500 de euro. Joi,  14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 2 Poliție pun în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București,  într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, prejudiciul fiind de aproximativ 18.000 de euro.

În fapt, la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate plângerile a trei persoane care sesizau faptul că ar fi plătit anumite sume unui bărbat, pentru prestarea unor servicii muzicale, însă acesta nu și-ar fi onorat înțelegerile și nici n-ar fi restituit banii primiți. Sesizările au fost depuse în zilele de  12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 și  21 februarie 2024.

Astfel, în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, în sarcina bărbatului bănuit de comiterea faptelor s-a stabilit următoarea activitate infracțională:

–    în cursul zilei de 21 iulie 2020,  în timp ce se afla în incinta unui restaurant din Sectorul 1, în urma unei înțelegeri verbale cu o persoană, aceasta i-ar fi plătit bărbatului, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical, în vara anului 2021, la o  petrecere. Ulterior, bănuitul nu și-a respectat promisiunea și nu i-ar fi returnat persoanei vătămate suma încasată.

–    la data de 28 ianuarie 2023,  o altă persoană ar fi mers la locuința bărbatului, iar în urma unei înțelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans, 10.000  de euro pentru a presta servicii muzicale în data de 13 august 2023, însă în seara respectivă, bărbatul nu s-ar fi prezentat și nici nu a returnat banii persoanei vătămate.

–    la data de 14 mai 2023,  una dintre persoanele vătămate ar fi mers la locuința bănuitului,  iar în urma unei înțelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans 25.500 de  lei,  pentru a presta servicii muzicale, în data de 29 septembrie 2023, însă bărbatul nu s-ar fi prezentat și, ulterior, nici nu ar fi restituit banii primiți.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuitul ar fi săvârșit faptele în complicitate cu alți doi bărbați.

În vederea administrării materialului probator, în această dimineață, vor fi puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară, urmând ca persoanele vizate să fie conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni  de înșelăciune.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.