POLITIC

Florin Cîţu îşi pregăteşte revenirea în Guvern pe un post al PSD: „Dacă se doreşte să preiau eu ministerul, bineînţeles că îl voi prelua”

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a admis marţi că este firesc ca în cazul rotaţiei premierilor, în 2023, preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, să preia şefia Senatului.

Cîţu a fost întrebat, în acest scenariu, dacă ar vrea să ocupe din nou funcţia de ministru al Finanţelor, care va fi a PNL prin acordul coaliţiei de guvernare, iar răspunsul său a fost unul afirmativ, „dacă aceasta va fi decizia partidului”.

”E normal să fie preşedintele PNL preşedintele Senatului, eu nu mă îngrjorez de ce spun unii sau alţii, eu îmi fac treaba acolo unde sunt”, a spus Cîţu, la Profit TV, despre varianta ca funcţia de la Senat să fie preluată anul viitor de Nicolae Ciucă. El a fost întrebat dacă şi-ar dori funcţia de ministru al Finanţelor, post care va reveni PNL în 2023

”Dacă PNL condiferă că doreşte să preiau Ministerul Finanţelor în 2023, binenţeles că voi prelua şi vom face treabă, dar e o decizie care trebuie luată în conducerea PNL”, a arătat Cîţu.