ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

Fiul deputatului minoritatii polone din Romania, a primit cetatenia poloneza

Fiul deputatului minorității polone din Romania a fost facut cetățean polonez. Anunul a fost facut pe pagina de facebook a Uniunii Polonezilor din Romania. Aleksandru Robert Longher  este fiul deputatului și președintelui Uniunii Polonezilor din Romania, Ghervazen Longher.

,,Aleksandru Robert Longher a primit astăzi, la Ambasada Republicii Polone la București, decizia de acordare a cetățeniei poloneze. Cetățenia se acordă de către președintele Republicii Polone. Actul de acordare a cetățeniei poloneze i-a fost înmânat de către ambasadorul Republicii Polone la București, ES Maciej Lang. La eveniment au fost prezenți și consulul Republicii Polone la București, Jaroslaw Szkirpan, precum și apropiații săi. Dorim să îl felicităm și să îi transmitem urările noastre de bine, deoarece Aleksandru își sărbătorește astăzi și ziua de naștere. La mulți ani!🥳,, se arata pe pagina de facebook.

Uniunea Polonezilor din Romania nu a comunicat cati etnici polonezi din Romania au primit cetatenia polona acordata de Polonia si nici care au fost criteriile care au stat la acordarea statutului de cetatean polonez a fiului liderului polonezilor din Romania.