ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Firma viceprimarului comunei Fundu Moldovei, contracte pe bani publici inclusiv cu Primaria din localitate. Poarta la intrare este executată de firma lui Mihai Ciumău

Poarta la intrare este executată de firma viceprimarului PNL.  Mihai Ciumău se laudă chiar pe pagina de prezentare a societatii AMBIS cu lucrarea din lemn și șindrilă.

Viceprimarul PNL Mihai Ciumău este la al doilea mandat pe aceeași funcție. De altfel, la Primăria comunei conducerea este un cuib de miliardari. Nu numai edilul Tudor Zdrob face afaceri dar și fostul consilier  si actual sef la utilități, Silvian  Poenaru.

Ambis Construct 2012; listafirme.ro
SC Ambis Construct 2012 SRL potrivit listafirme.ro

 

 

Așa cum am amintit într-un articol anterior despre viceprimarul liberal care are la rândul lui afaceri, va prezentam în mare cât de bine este să fii poziționat în funcție politică. Cat de repede devii miliardar odata cu intrarea in poli

Mihai Ciumău-administrator la două firme

Dacă în 2006,  Mihai Ciumău era administrator la AMBIS SRL Fundu Moldovei, începând cu 2012, acesta apare administrator și la o altă firmă, AMBIS CONSTRUCT 2012, societate care are cam acelasi obiect de activitate. Practic, viceprimarul lucreaza cu ambele firme .

Trebui amintit că la firma Ambis SRL  apare la persoane de contact si fiul viceprimarului-Bogdan Ciumău.

Ambis si Ambis  Construct SRL contracte cu institutii ale statului inclusiv cu Primaria Fundu Moldovei

Cele două firme au reușit să intre pe piață destul de bine. Începând cu 2012, după ce SC Ambis Construct SRL a fost înființată, se pare că societatea AMBIS a fost lasata mai in urmă.

SC Ambis Construct SRL a avut o cifra de afaceri in 2021 de invidiat. Cu un număr de 7 angajati firma a realizat o cifra de afaceri de:742.558 RON (21%) PROFIT NET 2021: 135.112 RON .  Aceeasi firma a avut in 2021 un profit brut de 142,702 Lei. Dincolo de contractele cu instiiutii publcie ale statului, Ambis Construct 2012 comercializeaza mobilier de gradina, birou si alte produse din lemn si pe  emag. Mai mult dupa cum se poate observa, firma a devenit foarte activa in momentul in care Mihai Ciumău a ajuns viceprimar al comunei. In 2012,2013,2014 practic firma nu figureaza cu cifra de afaceri.

 

AMBIS SRL-de la fasonarea sticlei la șindrilă

 

Înființată în anul 2006 AMBIS SRL are ca domenii de activitate: confecționarea de șindrilă de brad (draniță), lucrări de refacere acoperișuri din șindrilă (draniță), restaurări case și instalații tradiționale, construcții case de lemn, șarpante, chioșcuri din lemn, foișoare grădină, mobilier grădină, locuri de joacă, căsuțe pentru animale și păsări, hrănitoare din lemn pentru păsări, lambriuri din lemn, producerea de paleți și europaleți, înrămări tablouri.

Înființată în anul 2006 AMBIS SRL are ca domenii de activitate: confecționarea de șindrilă de brad (draniță), lucrări de refacere acoperișuri din șindrilă (draniță), restaurări case și instalații tradiționale, construcții case de lemn, șarpante, chioșcuri din lemn, foișoare grădină, mobilier grădină, locuri de joacă, căsuțe pentru animale și păsări, hrănitoare din lemn pentru păsări, lambriuri din lemn, producerea de paleți și europaleți, înrămări tablouri.

Potrivit termene.ro SC AMBIS SRL avea ca si obiect de activitate Prelucrarea si fasonarea sticlei plat. Societatea ar trebui sa aibă 2 puncte de lucru în FUNDU MOLDOVEI și CAMPULUNG MOLDOVENESC. Numai că administratorul firmei a vrut să nu se mai vadă pe site-ul firmei sectiulea prelucrarea și fasonarea sticlei.

Date financiare

Cifra de afaceri Ambis Srl. a fost de 114.153 RON în anul 2021, cu un profit de 7.603 RON, după 16 ani ani de activitate. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 29%.Ambis Srl a raportat un număr de 1 angajați în anul 2021

Ambis ar fi executat șarpante la Primării  si poarta de intrare în Fundu Moldovei

 

ambis construct srl
ambis construct srl

Firma viceprimarului comunei din Fundu Moldovei a facut lucrări de restaurare  instalații tradiționale efectuate de AMBIS la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, București:

  • Restaurare Steamp Bucium
  • Restaurare Piua Borlova

Construcții șarpante. Potriit  site-ul de prezentare a firmei, Ammbis SRL a executat șarpanta Primăriei Poieni dar și în alte locații din țară.

AMBIS SRL confecționează paleți de unică folosință și europaleți din brad în diverse modele și dimensiuni la cererea clientului.

„ Oferim servicii de înrămare a tablourilor. Ramele folosite sunt într-o gamă variată de modele și culori. AMBIS SRL produce și comercializează geam tras.Casele din lemn reprezintă o soluție economică, rapidă și ecologică pentru cei care iubesc natura, tradițiile și modul de viață sănătos.

AMBIS SRL proiectează și construiește case din lemn la comandă respectând cele mai înalte standarde de calitate și la cele mai avantajoase prețuri. Firma a rid

icat case in Iași, Ploiești,Dorna sau Pitești.

Potrivit site-ul firmei, soceitatea Ambis SRL a colaborat cu firma Restaco la restaurarea bisericilor din Zaharești și Arbore.

 

Lucrări de restaurare case și acoperișuri efectuate de Ambis la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, București:

  • Restaurare Gospodăria Stănești
  • Restaurare Gospodăria Măldărești
  • Restaurare Gospodăria Curtișoara
  • Restaurare Casa Paltin

Fiul viceprimarul primește donații și cumpără pădure 

In 2021, Ciumau Georgeta,  consilier la APIA Campulung Moldovensc, sotia fiului viceprimarului, arata in declaratia de avere ca Bogdan Ciumau a cumparat in 2019 padure si teren intravilan. In 2020, tot Bogdan Ciumau primește ca donatie o bucata de teren in intravilan si o casae locuit in 2020

Ambis Construct SRL, firma care a lucrat în pandemie din plin si a avut o cifra de afaceri mai mult decat dublă față de 2018.

În 2018-cifra de afaceri a fost de 333.090 R

ON; 2019-796.617 RON; 2020-612.867 si 2021-742.558 ron.

Mai pe înțelesul tuturor, societățiii i-a mers din plin în timp ce romanii se chinuiau să facă față  stării de urgență și stării de alertă din România.  Însă AMBIS CONSTRUCT 2012 SRL apare și la contracte cu instituții ale statului la lucrări la Muzeul Bucovinei sau la Direcția  județeană pentru Cultură Neamț  Acestea sunt doar o parte din lucrările cu instituții ale statului preentate. Insa casute din lemn  si porti de intrare in localitati mai sunt vizibile în județ.  Firma viceprimarului a executat si fel de fel de indicatoare din lemn prin comuna Una peste alta, faptul că esti pe o funcție politică și mai esti și viceprimar  este un mare avantaj. Acela că afacerile îți merg din plin.