Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunţat că a fost finalizată o a doua licitaţie pentru întocmirea proiectului tehnic aferent Proiectului Zona Agrement Parcul Șipote. Aceasta după ce firma care realizase studiul de fezabilitate a intrat în insolvenţă şi nu a mai apucat să parcurgă şi etapa proiectării tehnice. „Noi am avut licitată realizarea documentaţiei, a studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic. Din păcate, firma din Bucureşti care a venit foarte bine la început, cu foarte mulţi specialişti, a intrat în insolvenţă. Nu a putut să meargă mai departe şi nu a întocmit proiectul tehnic. Ca atare, a predat doar studiul de fezabilitate şi a trebuit să facem o altă licitaţie, doar pentru proiectul tehnic” a precizat şeful executivului local.
Tera Sedign Stdio are 4 angajați in 2022, Trei ani nu a avut niciun salariat
Astfel, pentru 1 milion de lei şi termen de predare de 3 luni, câştigătorul noii licitaţii este firma Tera Design Studio Bucureşti, cea care realizează documentaţia aferentă viitoarei zone de agrement Pădurea Zamca.
Vezi link-ul cu firma câștigătoare:
https://www.listafirme.ro/tera-design-studio-srl-38613231/
„Este o firmă cu profesionişti, cu arhitecţi, cu urbanişti, cu oameni din domeniul mediului. Măsura pe <zona verde>, Prioritatea 3, în care intră Parcul Şipote şi Pădurea Zamca încă nu este lansată, dar sper ca, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, să putem întocmi proiectul tehnic” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. În august 2022, Aria Studio București, fostul proiectant, a prezentat Primăriei Suceava, conceptul de funcţionare a viitoarei zone de relaxare din centrul Sucevei. Acesta includea obiecte tip smart; echipamente fitness; orăşelul copiilor; amfiteatru în aer liber; tiroliană pentru copii; amenajare „pumptrack”; echipamente de joacă interactive-muzicale; materiale de protecţie la sol; lift în plan înclinat; podeţ suspendat de legătură pietonală pentru traseul cultural-religios; turn de observaţie păsări; marcaje pentru zonele de acces şi circulaţie, dar şi pavaje aferente acestora şi, nu în ultimul rând, reţele tehnico-edilitare. Lungu apreciază „seriozitatea echipei de consultanță, care a adus la discuții specialiști arhitecți, experți în diferite domenii”, cum ar fi cei în amenajări peisagistice; sistematizare rutieră, căi acces; amenajări hidrologice, respectiv regularizare de cursuri de apă etc
Potrivit Registrului Comerțului, Tera Design Studio SRL are sediul social în sat Dudu, comuna Chiajna, Ilfov, se ocupă de activităţi de design specializat și este controlată de Andrada Eftime și de Tamara-Maria Popovici, fiecare deținând câte 50%, care apar și ca administratori.
Pentru anul 2021, Tera Design Studio SRL a raportat un profit net de 512.648 de lei.
- Cifra de afaceri a companiei TERA DESIGN STUDIO S.R.L. este în anul 2022 de 2301305 RON și profitul societații net este de 1457720 RON, iar profitul brut al companiei este de 1480273 RON.
Compania Tera Design Studio SRL a încheiat 11 contracte de achiziții publice in valoare totală de 2.058.345,30 de lei.
Pe SICAP. firma are contractate 21 licitatii in valoare de 40.353.556 RON / 8.070.711,20 EURO