CRYPTO

Firma de avocatură din Marea Britanie devine prima care acceptă Crypto ca plată

Gunnercooke, o firmă de avocatură cu sediul în Marea Britanie, a început să accepte criptomonedele ca modalitate de plată pentru serviciile sale.

Firma de avocatură Gunnercooke din Marea Britanie a anunțat că acceptă acum criptomonedele ca modalitate de plată pentru serviciile juridice și profesionale.

„Este vital să acceptăm plata în acest mod pentru baza noastră substanțială de clienți, care se întinde pe întregul ecosistem blockchain și de criptomonede”, a declarat James Burnie, partener de servicii financiare și FinTech, într-o declarație pregătită. „Acceptarea plății în criptomonede demonstrează angajamentul nostru față de această comunitate importantă și în creștere și înțelegerea acesteia.”

„Pe parcursul următorului deceniu mă aștept să asistăm la o tranziție treptată către o acceptare tot mai mare a criptomonedelor ca mijloc de plată în general.”

Firma de avocatură este în parteneriat cu casa de schimb de criptomonede Coinpass pentru a facilita schimbul de criptomonede.

Jeff Hancock, CEO al Coinpass, a declarat că echipa Coinpass este „mândră să fie partenerul de schimb de cripto-monede al Gunnercooke” și a adăugat că sunt „încântați să fie parteneri cu o organizație care are ambiția de a împinge blockchain și cripto în Marea Britanie”.

Gunnercooke, care are 10 birouri răspândite în Marea Britanie și Germania, are o bază de clienți de aproximativ 100 de dezvoltatori, platforme și burse de criptomonede. Un astfel de exemplu este Attestant, o afacere de cripto-întreținere pe care firma de avocatură a consiliat-o în legătură cu aspectele juridice și de reglementare implicate în cripto-întreținere.
Firma consideră că este prima firmă din Marea Britanie care face această mișcare. Naseer Patel, director financiar la Gunnercooke, a declarat că firma este „mândră să fie în fruntea inovației în Marea Britanie”.

Dar, deși lista poate fi mică, alte firme de avocatură din Statele Unite au început deja să accepte criptomonedele ca modalitate de plată.

Potrivit The American Lawyer, Perkins Coie, Steptoe & Johnson și Quinn Emmanuel Urquhart & Sullivan acceptă Bitcoin din 2013, 2016 și, respectiv, 2019.

Dacă ne luăm după utilizarea cardurilor de credit criptografice de către Visa, se pare că adoptarea mai largă a criptomonedelor ca modalitate de plată este, de asemenea, în creștere.

În cadrul unei teleconferințe privind câștigurile de luna trecută, Visa a declarat că clienții au efectuat plăți în valoare de 2,5 miliarde de dolari folosind carduri legate de cripto în primul trimestru fiscal din 2022 (Visa definește trimestrul care se încheie la 31 decembrie ca fiind primul trimestru al noului an).

„Pentru noi, acest lucru semnalează faptul că consumatorii văd utilitatea de a avea un card Visa legat de un cont la o platformă cripto”, a declarat directorul financiar al Visa, Vasant Prahbu, în timpul unui interviu acordat CNBC.

sursa articol: decrypt.co