BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Fără gazele din Rusia, în Olanda se iau masuri dure! Guvernul „recomandă” dușuri de maximum cinci minute și temperatura în casa să nu depășească 19 grade

Guvernul din Olanda a lansat o campanie prin care îi învață pe cetățeni cum să economisească energie, scopul fiind reducerea dependenței țării de importurile de combustibil rusești, pe fondul creșterii costurilor energiei.

Olanda, măsuri dure în plină criză energetică! Olandezii au fost sfătuiți să-și reducă încălzirea centrală și să facă dușuri mai scurte pentru a economisi energie.

„Facturile noastre la energie cresc, trebuie să devenim mai puțin dependenți de gazul din Rusia și vrem să luptăm împotriva schimbărilor climatice”, a spus guvernul într-un apel național, potrivit Brusselstimes.

Guvernul a anunțat pe 2 aprilie că va scădea temperatura în 200 de blocuri de birouri de la 21 la 19 grade Celsius iarna și va folosi mai puțin aerul condiționat.

În reclamele din ziare și printr-o campanie online, cetățenii au fost sfătuiți să stabilească încălzirea în casele lor la cel mult 19 grade.

„Puneți o jachetă sau un jumper cald, șosete și papuci. Dacă stai acasă, poate că termostatul poate fi redus cu un grad”, au transmis autoritățile prin intermediul campaniei.