BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Fabrica clandestina de droguri la scără industrială în regiunea Cernăuți. A fost reținut un bărba

În regiune a fost descoperită productia  de droguri tip ”amfetamine” la scară industrială. Aproximativ zece persoane fabricau și vindeau medicamente pentru vânzare în toată Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului de Investigații de Stat, Olga Cikanova.

Un bărbat a fost arestat preventiv. Astăzi, în timpul perchezițiilor unui posibil loc de producere a substanțelor stupefiante și a locuinței persoanelor implicate, oamenii legii au confiscat echipamente de laborator, rezervoare cu reactivi și peste cinci mii de doze de preparate de amfetamină. Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului de stat de investigații, Olga Cicanova, drogurile erau vândute printr-o rețea de socailizare, apoi acestea erau trimise la oficiile poștale sau ”în anumite locuri speciale”, informează audiovizualul public Suspilne Cernivtsi.

Anchetatorii au stabilit aproximativ 500 de fapte de trimitere de stupefiante prin intermediul poștei. În total, în funcționarea laboratorului ilegal au fost implicate aproximativ 10 persoane, numărul complet al participanților urmând să fie stabilit de anchetatori. Sunt inspectate mai multe persoane care asigurau funcţionarea ”afacerii cu droguri” și în alte alte regiuni.

A fost reținut un bărbat ce vindea droguri de tip ”amfetamină”, care a făcut achiziții angro în laboratorul de droguri. Bărbatul este acuzat de producerea, vânzarea și  distribuirea de narcotice în cantități mari, acedsta riscă până la zece ani de închisoare cu confiscarea averii.

sursa:bucpress.eu