BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Expert în boli infecțioase își asumă revenirea măștilor obligatorii în Germania

Expertul în boli infecțioase Marylyn Addo crede că măștile vor fi din nou obligatorii în Germania în această iarnă: „Vom avea o vară bună. În toamnă, numărul bolilor va crește din nou. Presupun că în timpul iernii vom reveni la măsuri de protecție, cum ar fi măștile obligatorii – cel puțin în locurile publice și în încăperile în care este dificil să păstrezi distanța”, a declarat Addo într-un interviu acordat marți ziarului Rheinische Post.

Addo: COVID-19 ar putea deveni o boală endemică în 2023

Cu toate acestea, profesorul de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE) nu se așteaptă la noi blocaje: „Din cauza imunității în creștere, nu mă aștept la închideri în acest moment. Mulți oameni sunt vaccinați, deși încă nu suficient.” – Ea a spus. Ea a adăugat apoi: „Coronavirusul ne va însoți ani de zile, dar în 2023 ar putea deveni o boală endemică. Scenariul ar putea fi următorul: ca și în cazul gripei, numărul de cazuri crește iarna, iar grupurile de risc trebuie să se protejeze. Dar, dincolo de asta, respectarea regulilor de igienă, aerisirea camerelor și păstrarea distanței vă vor ajuta.”

Marylyn Addo se așteaptă ca mulți candidați la vaccinuri să nu ajungă pe piața dominată de Biontech și Moderna: „În prezent, există 196 și 117 candidați la vaccinul COVID-19 în studii preclinice și, respectiv, clinice. Dintre aceștia, doar o mică parte va ajunge pe piață”, spune Addo.

Sursa: www.oldenburger-onlinezeitung.de

FOTO: Guliver/ Getty Images