BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Examene obligatorii pentru dobândirea cetățeniei ucrainene. Rada Supremă a susținut proiectul de lege

 Rada Supremă a adoptat astazi, ca bază proiectul de lege nr. 7606 care clarifică condițiile de dobândire a cetățeniei ucrainene.

Deputatul poporului din cadrul partidului „Golos” Yaroslav Jeleznyak, a declarat că legea corespunzătoare introduce cunoașterea elementelor de bază ale Constituției Ucrainei și a istoriei Ucrainei, precum și stăpânirea limbii de stat la un nivel suficient ca o condiție pentru dobândirea cetățeniei ucrainene. Se prevăd 2 ani pentru susținerea examenelor și depunerea documentelor.

Aceleași reguli se aplică persoanelor a căror acceptare la cetățenia Ucrainei prezintă interes de stat pentru Ucraina, care prestează serviciul militar în baza unui contract în Forțele Armate ale Ucrainei în conformitate cu procedura stabilită de legislația Ucrainei, inclusiv celor cărora li s-a decernat o distincție  de stat etc.

Legea a fost votată de 309 de deputați.

La 28 iulie 2022, prim-ministrul Ucrainei, Denys Șmyhal, a anunțat că Cabinetul de Miniștri a înaintat Radei Supreme un proiect de lege privind condițiile de dobândire a cetățeniei ucrainene. El a menționat că cetățenia ucraineană este un „privilegiu care trebuie câștigat prin cunoașterea și respectul pentru principiile fundamentale ale țării”.