BREAKING NEWSEDUCAȚIE

Examanele de admitere la liceu ar putea fi reintroduse. Modificări anunțate de noul ministrul al Educației

Examanele de admitere la liceu ar putea fi reintroduse. Modificări anunțate de noul ministrul al Educației

Dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele anului 2022, noile examene de admitere la unele licee vor fi reintroduse, a anunțat noul ministru al Educației, Ligia Deca. De asemenea, aceasta a mai precizat că examenul de admitere la colegii este în continuare “luat în calcul”.

Care este prima generație care va susține admiterea la liceu

Potrivit proiectului legii educației lansat în dezbatere de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, colegiile au posibilitatea legală să organizeze concurs propriu de admitere. Dar noul ministrul al Educației a afirmat că pentru admiterea la liceu se vrea o soluție care să le dea acestora o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate.

Ligia Deca a declarat că în cazul în care proiectele legii educației vor fi adoptate în 2023, atunci noile examen de la finalul clasei a VIII-a și de admitere la liceu vor fi susținute de elevii care încep clasa a V-a în anul școlar 2023-2024, notează Edupedu.

„Este în continuare luată în calcul introducerea unui examen separat pentru admiterea la colegii, dar forma finală este încă în discuție. Dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele acestui an, cei care intră în clasa a V-a în 2023-2024 vor da evaluarea pe noul sistem. Poate vom avea timp să și pilotăm dintre soluții”, a declarat Ligia Deca în prima conferință ca ministru al Educației.

Ministrul Educației a vorbit și despre posibilitatea ca școlile să fie închise pe timpul iernii din cauza crizei energetice cu care se confruntă toată Europa.

Ligia Deca a mai afirmat că există discuții guvernamentale cu privire la sprijinul acordat școlilor și autorităților publice locale pentru a nu exista discuții de trecere în online, deoarece copiii au nevoie să meargă la școală.

Sursa: impact.ro