ACTUALITATELOCAL

Evenimente rutiere cercetate de polițiștii suceveni

 

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 22.09.2023, ora 12.40, un bărbat de 36 ani, din oraș Dolhasca în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208S în localitatea Dolhasca, din direcția Gulia către Dolhasca, a pierdut controlul asupra direțíei de mers intrând în coliziune cu două podețe din beton.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni, fără să rămână internat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

 

La 22.09.2023, în jurul orei 17.15, o tânără de 22 ani, din com. Ipotești, a condus autoturismul pe Str. Agronomului din loc. Bosanci, cu direcția spre DC 70A, iar când a ajuns în apropierea intersecției cu str. Aurel Vlaicu a intrat în coliziune cu un tractor agricol care tracta o remorcă neînregistrată, condus de un tânăr de 17 ani, din com. Bosanci, (fără permis de conducere).

Inițial cei doi șoferi au convenit să soluționeze evenimentul pe cale amiabilă, conducătorul tractorului părăsind ulterior zona.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea coroprală ușoară a tinerei de 22 ani, acesata fiind evaluată medical, fără a rămâne însă internată.

Conducătorii au fost testați, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

Dosar penal și motocicletă indisponibilizată de polițiști după o urmărire în trafic

 

La 22.09.2023, ora 23.40, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare și supraveghere a traficului rutier pe DJ 208D, pe raza comunei Hănțești, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au efectuat semnal regulamentar de oprire pentru o motocicletă fiind folosute semnalele acustice și luminose.

La vederea semnalelor luminoase, conducătorul motocicletei a mărit viteza de deplasare și a pătrus pe un drum neclasificat din localitatea Hănțești. Ajunși pe drumul neclasificat, polițiștii efectuat activități de căutare și au identificat motocicleta abandonată, iar conducătorul acesteia și cu pasagerul au fost identificați ascunși într-un lan de porumb din apropiere.

S-a solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale și ale motocicletei. Cu această ocazie s-a stabilit că conducătorul motocicletei este un tânăr de 20 ani, din comuna Hănțești, jud Suceava, iar în calitate de pasager a fost identificat un bărbat de 22 ani, din aceeași localitate. Conducătorul motocicletei a specificat că nu deține permis de conducere pentru a conduce motocicleta respectivă pe drumurile publice. S-au efectuat verificări în bazele de date și s-a stabilit faptul că, tânărul de 20 de ani este posesor de permis de conducere, dar acesta este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. Totodată, s-a stabilit că motocicleta  este neînmatriculată.

Motocicleta a fost indisponibilizată de către polițiști.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.