ACTUALITATELOCAL

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

Evenimente rutiere cercetate de polițiști .La data de 17.12.2022, ora 13.35, un bărbat din mun. Suceava în timp ce se deplasa cu autoturismul pe str. 22 Decembrie 1989, având direcția de deplasare spre cartier Burdujeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din mun. București.

Ca urmare a impactului, bărbatul din municipiul București și doi pasageri din mașina condusă de către acesta au suferit leziuni ușoare.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.

 

La data de 18.12.2022, ora 00:15, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe str. Cernăuți din mun. Suceava, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier.

S-a constatat că la data de 18.12.2022, în jurul orei 00:10, un bărbat în vârstă de 22 ani, din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe str. Cernăuți din mun Suceava, jud. Suceava, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu stâlpul semaforului electric.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 22 ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Dosar penal la regimul rutier pentru conducere fără permis

 

La data de 17.12.2022, la ora 19:40, un echipaj de poliție din cadrul  Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe raza municipiului Vatra Dornei, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni pe linia consumului de alcool și substanțe psihoactive, a oprit un autoturism condus de către un bărbat din mun. Vatra Dornei, jud. Suceava.

Cu ocazia interogării bazei de date cu privire la starea permisului de conducere, s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilometru, cât și cu aparatul DrugTest, ambele rezultate fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală potrivit art. 335 alin. (1) – conducere fără permis, iar cercetările sunt efectuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.