BREAKING NEWSECONOMIC

Eurospeed Șcheia, firma afaceristului Dan Pavăl, vrea să investească 468.000 de lei într-un „peco” pentru avioane la Aeroportul Ghimbav-Brașov

Proiectul amenajării unei platforme necesară pentru alimentarea aeronavelor la Aeroportul Ghimbav a ajuns în faza obținerii avizului de mediu. Acesta ar urma să fie derulat de firma suceveană Eurospeed SRL, iar potrivit documentației depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, valoarea investiției este estimată la 468.000 de lei fără TVA și ar urma să se deruleze pe o perioadă de 4 luni.

Terenul pe care se va amenaja „peco-ul” este de 1.000  mp și se află în vecinătatea stației de gospodărire a apelor, iar platforma propriu-zisă va avea 710 mp, potrivit datelor tehnice, relatează bizbrasov.ro.

Conform proiectului, ar urma să fie instalate două rezervoare pentru stocarea combustibilului necesar alimentării avioanelor, respectiv de tipurile JET A1 și avgaz, având o capacitate 120 mc și 50 mc. Adiacent acestor rezervoare se vor monta două stații de pompare prin intermediul cărora se va realizare alimentarea/golirea acestora. Stațiile și rezervoarele se vor monta pe o platformă de beton armat de forma unei cuve.

În urma analizei, proiectului, APM a decis că este necesară evaluarea impactului asupra mediului pentru investiția propusă. Astfel, documentația va trebuie completată cu o serie de alte solicitările ale celor de la Mediu în cel mult doi ani.

Eurospeed SRL, cu sediul în comuna Şcheia,  firma afaceristului Dan Pavăl, este un dealer autorizat de vehicule comerciale, oferind o gamă largă de servicii pentru vehiculele Iveco, DAF, Tatra, Iveco Bus și Astra. Compania, înființată în 2020, a avut anul trecut o  cifră de afaceri de 279.782.836 lei, cu un profit de 15.073.779 lei   și a avut  în medie 105 angajați. Compania oferă, de asemenea, servicii complete de alimentare cu carburant de aviație și servicii pentru întreaga gamă de vehicule comerciale.