BREAKING NEWSNAȚIONALPOLITIC

Europarlamentarul român care minte despre UE. Susține că fondurile europene țin România în subdezvoltare

Europarlamentarul român Cristian Terheș a afirmat în mai multe interviuri că fondurile europene au un impact negativ asupra dezvoltării economice a României. Declarațiile sale false, cu vădită tentă anti-UE, au fost distribuite intensiv pe Tik-tok, fiind redistribuite de utilizatorii rețelei de peste 23.000 de ori.

Chris Terhes, care face parte din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a afirmat, contrar cifrelor reale, că banii veniți din partea Uniunii Europene nu ajută la dezvoltarea economică a României pentru că „plus valoarea pe care o aduc este zero, dacă nu pe minus”.

„Aveți impresia că aceste fonduri europene se dau de Burxelles pentru a te dezvolta economic? Tocmai asta mi s-a spus și mie și eu ziceam că, domnule, de ce nu se dau, eram cumva naiv la început și spuneam de ce nu se dau acolo. Mă trage cineva de-o parte și-mi spune: Tu ai impresia că banii ăștia se dau ca voi să vă dezvoltați și să faceți competiție dincoace? Vă spun eu de ce se dau. Banii aceștia europeni se dau pe niște axe, pe niște segmente care de fapt te țin pe tine în subdezvoltare”, a declarat Cristian Terheș, într-un interviu distribuit pe Tik-tok de peste 19.000 de euro.