BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Europa pacalita de SUA. Marea castigatoare a crizei energetice europene este economia americana

Una dintre castigatoarele crizei energetice europene este economia americană, a anuntat unul dintre cele mai mari ziare american The Wall Street Journal.

Potrivit publicatiei, în timp ce fluctuațiile sălbatice ale prețurilor la energie amenință Europa cu o scădere a producției industriale, Washingtonul a creat o serie de stimulente pentru a sprijini producția. Și tendințele economice sunt în mâinile Statelor Unite, în special pentru companiile care fabrica produse chimice, baterii și alte consumatoare de energie.

Din cauza creșterii vertiginoase a prețurilor la gaze, tot mai multe companii europene mari decid să-și mute producția în Statele Unite.

Producătorul danez de bijuterii Pandora și Volkswagen, plănuiesc să se extindă în Statele Unite. Între timp, Tesla întrerupe investiția în Germania.

„Dacă sancțiunile UE rămân în vigoare, atunci Europa va trebui să se confrunte cu prețuri mari la gaz chiar și în 2024”, a anuntat The Wall StreetJournal.

Producătorii de gaze naturale din Canada, Statele Unite și Qatar vor avea dificultăți să înlocuiască Rusia în aprovizionarea Europei chiar și pe termen mediu.

În timp ce prețurile la energie cresc vertiginos în Europa, aproape ca nu a existat o creștere a prețurilor în Statele Unite.

Daunele aduse industriei prelucrătoare europene ar putea dura pentru totdeauna, din cauza fluctuațiilor uriașe ale prețurilor la energie și a incertitudinii aprovizionării