ANUNȚ

Eugen Hutu, fostul patron de la Foresta Suceava a plecat la Ceruri

Eugen Hutu, omul care a patronat Foresta Suceava s-a stins din viata. Anuntul a fost facut pe pagina de facebook de  fostul antrenor al echipei Marin Barbu. Cu Eugen Huțu finanțator, Foresta a reușit să promoveze în prima ligă, dar în al doilea sezon a retrogradat și n-a mai reușit să se întoarcă în elita fotbalului românesc.

În prezent, Foresta se zbate în anonimat și încearcă să revină în Liga 2, sub comanda lui Dorin Goian.

Fotbalul românesc a mai pierdut un fost finanțator. După Dumitru Sechelariu, care a avut ambiții mari la Bacău, un alt om de afaceri care a avut legături cu fotbalul și-a pierdut viața: Eugen Huțu.

„S-a stins din viață Eugen Huțu, omul care a patronat Foresta Suceava! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris Marin Barbu, pe Facebook.

„Dumnezeu să-l odihnească cu drepții”, a fost reacția lui Mihai Stoica.

Acuzat de evaziune fiscală, Eugen Huțu a părăsit Foresta în 2002 și a luat în remorcă gradenele și barele porților.

„Suceava nu va mai avea nici peste 10 ani fotbal de primă ligă”, a tunat Huțu, la vremea respectivă.

Eugen Huțu, primă de 500 de dolari „ca să nu mai primim gol”: „Așa a vrut Dumnezeu!”

Fost jucător la Foresta, Marius Păcurar și-a adus aminte recent de marea victorie cu Dinamo și de faptul că Eugen Huțu a promis o primă la pauză, de teama că echipa sa va fi spulberată de Dinamo.

În cele din urmă, formația din Suceava a marcat nu mai puțin de cinci goluri în repriza secundă, izbutind să revină fabulos, de la 0-4.

„Și să vrei și nu poți să uiți acel meci. A fost cel mai nebun meci în care am jucat în carieră. Și am și marcat, am dat și două pase de gol. Poate zece vieți dacă ai trăi nu ți se întâmplă să mai joci un astfel de meci. Așa a vrut Dumnezeu să se întâmple și așa s-a întâmplat. Îmi aduc aminte că la pauză, patronul Eugen Huțu ne-a promis o primă de 500 de dolari ca să nu mai primim gol. Era 3-0 pentru Dinamo la pauză și după ce am intrat pe teren Marius Niculae parcă a făcut 4-0. Am zis Doamne, să vezi că ne umple coșul cu mingi! Și după minutul 62 am revenit.

Mulți spun că a fost un meci aranjat, dar nu avea cum să fie aranjat. Și Mister Cornel Dinu a avut o declarație care spune totul. Și să vrei să aranjezi un meci de la 4-0 și n-are cum să-ți iasă. După meci, titularii parcă au luat atunci o primă de 2.000-2.500 de dolari de la domnul Eugen Huțu. Erau bani mulți atunci. Puțini față de ce bani sunt acum, dar atunci erau bani mulți”, a declarat pentru ProSport Marius Păcurar, scrie prosport.ro.

,,La 2-0 am plecat de la stadion şi le-am transmis băieţilor că-i belesc. Apoi nu-mi venea a crede. Dumnezeu a fost sucevean” – Eugen Huțu, după Dinamo – Foresta 4-5